Obama'dan taziye ziyareti

ABD Başkanı Barack Obama, Kral Abdullah bin Abdulaziz'in vefatı dolayısıyla Suudi Arabistan'a taziye ziyaretinde bulunacak.

Obama'dan taziye ziyareti
Obama'dan taziye ziyareti
GİRİŞ 27.01.2015 11:36 GÜNCELLEME 27.01.2015 11:59

Obama, taziye ziyaretini eşi Michelle Obama ve 30 kişilik bir delegasyonla gerçekleştirecek.ABD Başkanı Suudi Arabistan’ın yeni Kralı Selman Bin Abdülaziz ile görüşecek. Görüşmede Obamanın hem taziye dikelerini iletmesi hem de iki ülke arasında yeni kral dönemindeki ilişkiler ve işbirliği meselesinin ele alınması bekleniyor.

Delegasyonda yer alacak Cumhuriyetçiler arasında, Baba George Bush döneminin Dışişleri Bakanları James Baker, eski ABD başkanlarının Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapan Brent Scowcroft, eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Cumhuriyetçi Senatör John McCain  gibi isimler yer alıyor.

Delegasyonda en üst düzey isimlerin bulunması ABD’nin Suudi Arabistan’a ile olan ilişkilerine verdiği önemi gösteriyor.İki ülke arasındaki ilişkiler Arap Baharı sonrasında Ortadoğu yaşanan değişim ve çatışmalarla birlikte daha da hayati öneme sahip hale geldi.Obama'nın ziyaretinde Mısır'daki son durum, bölgede İran ve Suudi Arabistan arasındaki rekabet ve Suriye meselesi gibi bölgesel konuların masaya yatırılması bekleniyor.

 

 

 

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri