Japonya IŞİD'in teklifini kabul etti

IŞİD'in rehin aldığı Japon vatandaşın serbest bırakılması için takas teklif ettiği isim olan Rishawi'nin serbest bırakılacağı öğrenildi.

Japonya IŞİD'in teklifini kabul etti
Japonya IŞİD'in teklifini kabul etti
GİRİŞ 28.01.2015 12:10 GÜNCELLEME 28.01.2015 16:35
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ürdün'ün başkenti Amma'daki Japonya Büyükelçisi yaptığı açıklamada, IŞİD'in Japon vatandaşın serbest bırakılması karşılığında istediği isim olan idam mahkumu Sacide Rishawi'nin serbest bırakılarak IŞİD'e teslim edileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta rehin aldığı iki Japon rehinenin serbest bırakılması için Japonya'dan 200 milyon dolar isteyen IŞİD, birkaç gün sonra anlaşmamanın sağlanamaması sonucu rehinelerden Yukawa'yı öldürmüş, diğer rehine Kenji Goto için ise dün 24 saat süre vermişti. IŞİD, Goto için Ürdün'de tutuklu bulunan idam mahkumu Sacide Rishawi'nin serbest bırakılmasını istemişti.

Tehdit videosunu "alçaklık" olarak niteleyen Japonya Başbakanı Şinzo Abe, rehinelerin serbest bırakılması için Ürdün ile birlikte çalıştıklarını söylemişti.

Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasuhide Nakayama, Ürdünlü yetkililerle görüşmek üzere Amman'a gitmişti.

BOMBACI SACİDE RİSHAWİ

Aralık ayında IŞİD’in rehin aldığı Ürdünlü pilot Muadh el-Kasasbeh de Sacide el-Rishawi’nin serbest bırakılması için koz olarak kullanılmıştı. 2005 yılında Ürdün’ün başkenti Amman’da eşi ve 2 Irak komandosuyla katıldığı saldırıda üzerindeki bombalar patlamayınca sağ olarak yakalanan Sacide, kentin en büyük üç otelini patlatarak 60 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan dolayı hapiste bulunuyor. O sırada 25 yaşında olan Sacide, El Kaide’nin Irak kolunun üst yönetimden birisinin kız kardeşi olarak biliniyor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • AHMEDMUSA 9 yıl önce Şikayet Et
    TURKLER IMANLI OLAN YAFESIN TORUNLARINDANDIR.JAPONLAR TURKLERIN DOSTU VE IMANLI TURKLER HER ZAMANKI GIBI ZAFERE KAVUSACAK.CATLAYANLAR PATLASIN!
    Cevapla
  • Necmettin 9 yıl önce Şikayet Et
    Islami ve insanı olmayan hiçbir görüşü anlayışı kabul etmeyiz. Amma velakin PKK İŞiD vs hangi terör örgütü olursa olsun bütün bu melanetlikkerin arkasında ABD (İsrail) ve İngiltere vardır. Bütün dünyayı karıştıran bu zalimler dir.
    Cevapla
  • Dumya 9 yıl önce Şikayet Et
    Dunyadaki butun emperyalist ulkeler bunlara izin vermese bu kafirler bu kadar azitamaz. Al gulum ver gulum oynuyorlar. Senaryoyu yiyende cahil insanlar.
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    şu eki bıçaklı israil ve abd ajanlarını yok edin artık islamı kötü gösteriyorlar ışid adı altında
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Japonya'ya gittim.Japonlar iyi insanlar.Havaalanında bizi güleryüzle karşıladılar.Ancak maalesef inançları BUDİZM ve ŞİNTOİZM ki batıl inanışlar.Ahirete inançları yok , reenkarnasyona inanıyorlar , BUDA'dan başka bir ALLAH (haşa) tanımıyorlar.Dünyanın sonsuza kadar devam ettiğine ve insanların başka bir bedenle tekrar dünyaya geldikleri döngüsüne inanıyorlar.Cenabı Allah BATI'ya verdikleri para ve destek ölçeğinde Japonları deprem , tsunami gibi felaketlerle devamlı cezalandırıyor.Bu adamların da irşada ihtiyaçları var.Akif'in dediği gibi '' İşleri var dinimiz gibi , dinleri var işimiz gibi.''
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    seviye yerlerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...