'Araba kullanan kadın tecavüze uğrar'

Suudi tarihçi,kadınların araba kullanma yasağını savunmak amacıyla 'Eğer bir kadın araba kullanırsa tecavüze uğrar' ifadelerini kullandı.

'Araba kullanan kadın tecavüze uğrar'
'Araba kullanan kadın tecavüze uğrar'
GİRİŞ 11.02.2015 11:49 GÜNCELLEME 11.02.2015 11:49
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kadınların araba kullanmasının yasak olduğu Suudi Arabistan’da Saleh El-Saadun isimli bir tarihçi yaptığı açıklama ile şaşkınlık yarattı. Tarihçi, araba kullanan kadınların tecavüze uğrayabileceğini savundu. 

Vatan'da yer alan habere göre, Rotana Halîciyye isimli bir televizyonda bir programa katılan Saleh El-Saadun ülkesindeki kadınlara uygulanan araba kullanma yasağını haklı çıkarmak için şu ifadeleri kullandı:

“Eğer bir kadın araba kullanırsa tecavüze uğrar. Kadınların araba kullandığı diğer ülkelerde bunu kimse de umursamaz. Ancak Suudi Arabistan’da bu umursanır. O sebeple kadınların araba kullanması yasaktır. Yolda arabası arızalan bir kadın yol kenarında tecavüze uğrayacak demektir."

YORUMLAR 16
  • Demek Kiiiiiii 9 yıl önce Şikayet Et
    Demek istediği ( Allah CC' nün İslamiyet'le ilk şereflendirdiği toplum ve Kutsal topraklarda yaşamakla şereflenen Araplar olarak, Aramızda baya sapık var. o kadar çok ki yolda arabası bozulan bir bayana yardım etmek yerine ona başka bir gözle bakarız. ) yahu insan kendi toplumuna bu kadar hakaret eder mi? yada gerçekten dediği gibimi. Madem bu kadar sapık varsa O Zaman Müslüman kadınlar Hacı şerife gitmesin.
    Cevapla
  • Esat 9 yıl önce Şikayet Et
    insanın fikri ne ise zikri de o dur be!
    Cevapla
  • sebo 9 yıl önce Şikayet Et
    Bildiğim kadarı ile Peygamberimizin bu konuyla hadisi var hanımlarınıza binek binmeyi ve silah kullanmayı öğretiniz diye ada arkadaş araç kullananlara karşı bir ilgisi var galiba
    Cevapla
  • Anlayan anladi 9 yıl önce Şikayet Et
    65 senedir yahudilerde filistinli kardeslerimize yapmadiklarini birakmiyor ama sizin gikiniz cikmiyor.hic düsündünüzmü arabistanda halk neden ayaklanmiyor?
    Cevapla
  • demir demir 9 yıl önce Şikayet Et
    oha oha. Ey kişi annen yolda yalnız gitse ve arabası bozulsa aynısını düşünür müsün? PĞeygamber Efendimiz(SAV) Hz. Ayşe(R.A.) annemizle koşu yaptığı, at bindiği vs bildiriliyor.Edepsiz olan her yerde edepsizdir.suudi geleneğimi islam emrimi önemli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber