Esed'in hain Türkiye planı deşifre oldu

İstihbarat, Suriye'nin eli kanlı lideri Esed'ın özel eğittiği binlerce mahkûmla Türkiye'de kaos çıkarmayı planladığını ortaya çıkardı.

Esed'in hain Türkiye planı deşifre oldu
Esed'in hain Türkiye planı deşifre oldu
GİRİŞ 13.03.2015 03:59 GÜNCELLEME 13.03.2015 07:16
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Şah Fırat operasyonunun ardından Suriye sınırında yaşanan askeri hareketlilik artarken, Öncüpınar ve Cilvegözü sınır kapılarında işlemler 9 Mart'ta sınırlandırılarak insan, eşya ve araç girişleri ikinci bir emre kadar kısıtlandı.

TSK ALARMA GEÇTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri de Suriye sınırını ablukaya aldı. Bu kritik adımın atılmasına neden olan şok edici istihbarat bilgisine de ulaşıldı. Ankara'da üst düzey toplantılarda ele alınan istihbarat bilgisine göre, Beşşar Esed'e yakın unsurlar Türkiye'de seçim öncesinde kaos çıkarmaya yönelik saldırı girişiminde bulunmaya hazırlanıyor.

MAHKUMLAR EĞİTİLİYOR

Esed, Suriye'de adli olaylara karışmış ve cezaevinde bulunan mahkumları iç savaşta kullanmak için eğitti. İstihbarat bilgisine göre sayıları bini bulan bu eğitimli mahkumlar önümüzdeki günlerde serbest bırakılacak. Serbest kalan mahkumların bir kısmı muhaliflere karşı kullanılacak.

Bir kısmı ise Türkiye'ye sızıp saldırı düzenlemesi için görevlendirilecek. Esed'in Türkiye'deki seçimler öncesinde Reyhanlı saldırısına benzer girişimlerde bulunmak istediği, böylece 7 Haziran seçimlerini etkilemeyi amaçladığı değerlendirildi. 

BEŞTEPE'DE DE KONUŞULDU 

Suriye'den gelen istihbarat 7 Mart'ta İçişleri Bakanlığı'nda askeri ve istihbari görevlilerin de katıldığı üst düzey toplantıda ele alındı. Toplantıda Esed rejiminden gelen tehdidin önlenmesi için üst düzey önlemlerin alınması ve sınırdan geçişlerin durdurulması kararlaştırıldı. Seçimlere yönelik Suriye kaynaklı tehdit değerlendirmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de topladığı Bakanlar Kurulu'nda da gündeme geldi.

Toplantıda Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı terörist faaliyetlerin sınırlara taşma ve sızma ihtimali ile bunun seçim güvenliğine etkileri tartışıldı. Aynı zamanda Suriye ile sınırı olan illerde geçici askeri güvenlik bölgesi oluşturulması konusunda toplantılar yapılacağı bilgisi Bakanlar Kurulu'nda paylaşıldı. 

SINIR ABLUKAYA ALINDI 

Toplantıda alınan kararın ardından Suriye sınırında yoğun bir hareketlilik yaşandı. Asker, sınırı ablukaya alırken, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı önlemlerini artırdı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı da sınır güvenliğini üst düzeye çıkardı.

Alınan önlemler kapsamında Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'nadki işlemler sıkı denetime alındı, güvenlik önlemleri yeniden düzenlenerek güncellendi. Kaynaklar, Türkiye'ye yönelik saldırı girişimi ihtimalinin minimize edildiğini vurguladı. 

REYHANLI'DA ESED İZİ 

11 Mayıs 2013'te Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen iki ayrı bombalı terör saldırısında 52 kişi hayatını kaybetmiş, 146 kişi yaralanmıştı. Bombalı araçlarla düzenlenen saldırı sonrasında 20 şüpheli tutuklanmıştı. Şüphelilerin Suriye gizli servisi El Muhaberat bağlantılı silahlı grup olduğu iddiası üzerinde durulmuştu. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 19
  • Dede 9 yıl önce Şikayet Et
    Chp oldugu müddetce esede gerek varmi?
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    İran oldukça kaos bitmez
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Esat'ın ülkesini koruduğunu düşünüyorum. Devlet adamı dediğin kanının son damlasına kadar topraklarına göz diken sömürgelere karşı ülkesini korumalıdır...
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Cemko: Sizin gibi düşünenler de Esat'ın gitmesi için Suriye'yi karıştırdılar...
    Cevapla
  • Cemko 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye Esada badadan kalma aile çiftliği Suriye halkıda köle pazarında satın alınan kölelerdir.?? Sizin gibi düşünenler Olaya öyle bakiyor..Esadı rejim ordusu değil onbinlerce kişilik yabancı paralı şii milisler ve İran ordusu koruyor..Yinede Iraktan Suriyeye giren DAİŞ denen şeytan sürüsü muhalifleri arkadan hançerlemesydi Esad rejimi 2013 yılının sonuna kadar yıkılmıştı zaten..
    Cevapla
  • hüseyni 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • rıza 9 yıl önce Şikayet Et
    geçen perinçek bunu görüşmeye mi gitti
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kefere münafık kendi yanıyor ,giderken bizide yakmak istiyor. mit bu işi evinde bitirsin.
    Cevapla
  • garip 9 yıl önce Şikayet Et
    ne gücünden bahsediyorsun akp nin siyasi gücünden baska güc yok türkiyede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı