Muhaliflerden Esed'e ağır darbe

Suriye'de muhalifler, Esed rejiminin konrtolündeki Busra eş-Şam Kalesi ve çevresini ele geçirdi.

Muhaliflerden Esed'e ağır darbe
Muhaliflerden Esed'e ağır darbe
GİRİŞ 25.03.2015 09:21 GÜNCELLEME 25.03.2015 12:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Dera kırsalındaki Busra eş-Şam'ı ele geçirdi.

Dera ilinde Esed yönetiminin kontrolü altında bulunan son merkez olan Busra eş-Şam Kalesi ve çevresini ele geçirilmesinin ardından Esed yönetiminin Suriye-Ürdün sınırındaki geçiş kontrolünü tamamen kaybettiği, Esed güçlerinin elindeki Süveyda kenti ile Nasib Sınır Kapısı arasındaki bağlantının da kesildiği bildirildi.

SMDK üyesi Ahmet Cebavi, ÖSO'nun Busra eş-Şam'daki stratejik noktaları ele geçirerek, bölgedeki İran Devrim Muhafızları, ve Hizbullah militanları ile Ulusal Savunma Güçleri (Şebbiha) militanlarının kuşatma altına aldığını söyledi.

Cebavi, Süveyda bölgesine bağlanan yardım hattının ise ÖSO tarafından kesildiğini belirtti.

"Kentin daha önce Hizbullah militanları ve İran Devrim Muhafızları tarafından açıkça işgal edildiğini" söyleyen Cebavi, ÖSO'nun bölgeyi kurtarmak için söz konusu güçlerle geçtiğimiz cumartesi gününden beri şiddetli çatışmalara girdiğini ifade etti.

Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının kentin çevresine 5 ayrı hava saldırısı düzenlediğini belirten Cebavi, atılan varil bombaları nedeniyle Muarba köyündeki bir saha hastanesinin, Cemreyn köyünde ise bir çok binanın yıkıldığını dile getirdi.

"İran'ın açık açık gerçekleştirdiği Suriye müdahalesinin işgal derecesine ulaştığını" ifade eden Cebavi, her gün İranlıların konuşmalarını duyduklarını, bazılarını esir aldıklarını bir kısmının farklı cinsiyetlerden olduklarını gördüklerini belirtti.

YORUMLAR 8
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    varlığından günümüze haçlıya bir kurşun dahi atmayan İran, sadece son 3 yılda 250 bin müslüman katletmiştir...irancılara küpe olsun...
    Cevapla
  • Skywolf 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriyenin 5. büyük şehri İdlibe 2 gün önce operasyon başlatıldı, şu ana kadar mücahitler şehrin %20 sini ele geçirdi, dua edelim kardeşlerimize...
    Cevapla
  • gazibey 9 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 20 değil şu an yüzde 80 ni mücahitlerinn elinde inşaallah
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    zafer allah ındır nice azlar çoklara galip gelmedimi
    Cevapla
  • Aleppo 9 yıl önce Şikayet Et
    elhamdulillah Rabbimiz yardımcınız olsun hizbullat- esed köpeklerini ve ışıd zaliminde ortadan kaldırsın mutedil mücahid kardeşlerimize yardım etsin
    Cevapla
  • şükrü 9 yıl önce Şikayet Et
    300 bin müslümanın intikamını ALLAH iran dan alır İnşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı