İran'ın zengin çocuklarına şok

İran'ın başkenti Tahran'da trafik ihlalleri nedeniyle geçen hafta 850 lüks araca polis tarafından el konulduğu bildirildi.

İran'ın zengin çocuklarına şok
İran'ın zengin çocuklarına şok
GİRİŞ 15.05.2015 15:03 GÜNCELLEME 15.05.2015 18:00
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Tahran Trafik Polis Müdürü Teymur Hüseyni basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Geçen hafta süresince trafik ekipleri, ihlaller nedeniyle 850 lüks araca el koydu. Bu kişiler tehlikeli ve aşırı hızlı şekilde araç kullanarak diğer sürücü ve yayalar için sorun oluşturuyorlar" dedi.

Trafik ekiplerinin lüks araçlarıyla tehlikeli araç kullanan kişilere karşı yirmi dört saat boyunca denetime başladıklarını belirten Hüseyni, "Böylece tehlikeli sürücüler, olumsuz görüntü ve psikolojik rahatsızlık oluşturan kişilerle mücadele edilecek" ifadelerini kullandı.

Bazı milletvekilleri ve halk, son yıllarda özellikle başkent Tahran ve bazı büyük şehirlerde lüks araçların artışına ve trafikte oluşturdukları tehlikelere tepki gösteriyordu.

Rich Kids of Tehran (Tahran'ın Zengin Çocukları) adındaki hesap üzerinden sosyal medyada lüks araçlarla çekilen fotoğraflar ile gösterişli yaşam tarzları teşhir ediliyordu.

Yaklaşık bir ay önce İranlı bir genç ve sevgilisi lüks aracıyla yaptığı kaza sonucu yaşamını yitirmişti. Kazada hayatını kaybeden gencin İranlı bir din adamının torunu olduğu basında yer alınca söz konusu tartışma yeniden alevlenmişti.

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney de tartışmalar üzerine, "Bazı zengin çocukları sokaklarda pahalı arabalarıyla geziyor. Bu da toplumda psikolojik rahatsızlığa yol açıyor" demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Salimm 8 yıl önce Şikayet Et
    Biiiirrr: Şeriat: Anlamını bilelim ikiiii::: İranın inandığı islamiyet ile bizim inandığımız islamiyet arasında dağlar kadar fark var... Dolayısıyla Şeriat Anlamı ve uygulamaları da farklı... Siz bakmaya üşenirsiz, Türk Dil Kurumunun Şeriat Tanımı: Kur'an'daki ayetlere, Hz. Muhammed'in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku... Yani Her şeyi yaratan Allahın kanunları... Bu Dünyada uymaya bilirsin, Ama diğer tarafta uydurulacağın kesin...
    Cevapla
  • Kamil 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke şeriatla yönetiliyor ama yönetilenler hiç müslümana benzemiyor. müslüman olmayan bir toplumu (sözüm ona) daha ne kadar şeriatla yönetebilecekler merak ediyorum.. Geleceklerini güvenceye alsınlar bence.. ne zaman bilmem ama ileride bir gün devrim kaçınılmaz bu ülkede. Hemde çok kanlı bir devrim.. Batının dejenere ettiği bir nesil sayı olarak yeterli olunca tıpkı osmanlıyı yıktığı gibi orayıda yıkacaktır.
    Cevapla
  • Mtk 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiki dizilerimiz iyi örnek olmuyor
    Cevapla
  • enessoyturk 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten bu iran müslüman kisvesi altında her halti yapıyor.
    Cevapla
  • aksoy şafak 8 yıl önce Şikayet Et
    İrana laf atıyosun,bizim türkiye çok mu Müslüman?Önce bi kendimize bakalım.Ne biçim düşünüyosunuz?Allah cc size akıl fikir versin...
    Cevapla
  • alparslan türker 8 yıl önce Şikayet Et
    böyle 5 paralik insan olacagima kendi hakimla kazandigim terimle..namusumla bir arabam olsun daha iyidir ...kibir bu insanlari satin almis....öbür tarafda hesaba cekilince ne hesab verecekler ..aceba??
    Cevapla
  • sad 8 yıl önce Şikayet Et
    bir insan kendini övüyorsa o insanda bir şeyler vardır ilginçsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı