Suriye'nin Irak'la sınır kapısı kalmadı

Suriye'deki antik kent Palmira'yı ele geçiren IŞİD ilerleyişine devam ederek Irak ile Suriye arasındaki son sınır kapısını da aldı.

Suriye'nin Irak'la sınır kapısı kalmadı
Suriye'nin Irak'la sınır kapısı kalmadı
GİRİŞ 22.05.2015 10:03 GÜNCELLEME 22.05.2015 12:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye'deki Beşar Esad rejimi karşıtlarına yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Humus kentindeki El Tanaf sınır kapısının IŞİD'in eline geçtiğini belirtti.

Sınır kapısının alınmasıyla birlikte IŞİD militanlarının son iki hafta içerisinde ele geçirdiği Irak'ın Anbar bölgesi ve Ramadi kenti ile Sureiye'nin Palmira kenti arasındaki bağlantıyı kurduğu ifade ediliyor.

Beyrut'tan bildiren BBC muhabiri Jim Muir, IŞİD militanlarının ilerleyişlerine devam ettiğini, Habaniye askeri üssüne doğru gittiklerini belirtiyor.

Muir, "Irak ordusu ve Şii milisler Habaniye'de toplanıp Ramadi'yi geri almak için harekâta başlamayı planlıyordu. Ancak öyle gözüküyor ki IŞİD son kazanımlarının ardından oturup karşı saldırıları beklemektense çatışmayı Irak ordusuna götürmeyi hedefliyor" diyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Suriye'de yaklaşık 95 bin kilometre karelik bir alan, yani yaklaşık olarak ülkenin yüzde 50'si IŞİD kontrolü altında.

YORUMLAR 5
  • gavur izmirli 8 yıl önce Şikayet Et
    İŞİD belası yüzünden ESED'i arar hale geleceğiz.. cani vahşi ve Müslümanlığın yüz karası işid.
    Cevapla
  • abdullah kul 8 yıl önce Şikayet Et
    aslında suriye halkına darbeyi indirdiler.
    Cevapla
  • abdullah kul 8 yıl önce Şikayet Et
    Esedin devrilmesi için suriyeye saldırıp mahvettiler esas suriye halkına yazık oldu.esed gidecek veya ölecek ama suriye 20 yıl kendine gelemez.
    Cevapla
  • abdullah kul 8 yıl önce Şikayet Et
    işid alsa ne olur ülke kalmadı ekonomi çöktü.Herbirşehrin yapılanması için 80 milyar para lazım Irak 4-5 bölündü.Şimdi sıra suriyede ah emperyalizm
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Ülkeleri Karıştıranların Allah Belasını Versin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!