İsrail'den Suud'a Demir Kubbe teklifi

İsrail, Suudi Arabistan'a Demir Kubbe hava savunma sistemini kullanmayı teklif etti.

İsrail'den Suud'a Demir Kubbe teklifi
İsrail'den Suud'a Demir Kubbe teklifi
GİRİŞ 23.05.2015 15:10 GÜNCELLEME 23.05.2015 15:10
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İsrail'den Suudi Arabistan'a Demir Kubbe jesti geldi! İsrail'in Suudi Arabistan'a Yemen sınırını güvenliğe alabilmesi için, kendi füze savunma sistemi Demir Kubbe'yi kullanma teklifinde bulunduğu iddia edildi.

Arapça yayın yapan Rey el Yevm gazetesinin haberine göre, teklif İsrail'den geldi. Suudi Arabistan'a Yemen tarafından roket saldırıları düzenleniyor. İsrail de füze savunma sistemi olan Demir Kubbe'yi Suudi Arabistan'a teklif etti.

Habere göre teklif, geçtiğimiz hafta Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleşti. İsrail'in teklifini, Suudi yetkililere ABD'nin Ürdün büyükelçisinin ilettiği ileri sürülüyor. İddialarla ilgili konuşan Ürdün hükümeti sözcüsü, Amman'da İsrail'le Suudi Arabistan arasında böyle bir toplantının yapıldığından haberlerinin olmadığını söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN REDDETTİ

Gazeteye göre, Suudi Arabistan İsrail'in füze savunma sistemi teklifini reddetti. Yemen'deki Husi grupların Suudi Arabistan'a roket saldırısı yapmaya devam ettikleri bildiriliyor. Son olarak perşembe ve cuma günleri Yemen'den Suudi Arabistan'ın güneyine düzenlenen roket saldırılarında 2 Suudi vatandaşı hayatını kaybetmişti.
Cuma günü Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyona bağlı savaş uçakları, Yemen'in başkenti Sana yakınlarındaki Husi hedeflerine hava saldırıları düzenledi. (dünyabülteni)

YORUMLAR 20
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Amaç suudi arabistanı irandan korumaktır.
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    İran önce jammer füzesinden daha etkli bir füze yaptı.İran önce bu füzeleri yolluyor.Daha sonra bu füzeler ,hedefe yakın bir atmosferde bir şey yayıyor.Yayılan bu şey düşmanın hava savunma sistemini devre dışı bırakıyor.Yani sözkonusu o hava savnma sistemleri,havaya yayılan bu şey dolayısyla,arkadan gelecek tehlikeyi sezemiyor.Tam bu esnada iran gerçek füzelerini yollasa,bunlar bir bir israil topraklaına düşer.Ve israilden geriye pek bir şey kalmaz. İsrail bu saaten sonra ne yaparsa yapsın,iran füzelerini durdurmaz.Bir kalkmış aynısını suudi arabistana öneriyor.Zaten suudi arabistanın aklında hep bu sorular var.İran füzeleri engellenemezse...
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bu sistemi yıllar önce iran füzelerine karşı kullanmak üzere amerikadan satı almıştı.Daha da doğrusu amerikayla ortak bu sistemi kurdular.Ama 2012 yılında israil -filistin çatışması sırasında,filistinden israile atılan 2 tane iran menşili roket ,bu demir kubeye hasar vermişti.İsrail bundan sona hava savunma sistemlerini gözden geçirme kararı almıştı. Hatta uzamnlar israilin fiistinli çoçuklar üzerinde bu hava savunma sistemini deniyor diye cani ilan etmşlerdi. Düşünün 2012 yı haberleine bakın.İsrail demir kubbesini bu 2 roket delebiliyorsa,irandaki radara yakalanmayan füzelere asla dayanazmaz. Ayırca iran önce jammer füzesi gibi bir şeyler göndriyor
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrailn ,suudi arabistan böyle bir teklifte bulumasının sebebi olası savaşta irandan suudi arabistana atılabilecek füzeleri hava imha etmektir. Geçen sene israil,irana karşı suudi arabistanla birleşmişti.Amerikanın irana saldırı konusunda gevşek daranması,suudi arabistanı rahatsız etmişti.Halbukise amerka irana saldırmanın onlariçin hiç te olmayacağını zaten biliyordu. Ayrıca israildeki demir kubbe denilen hava savunma sistemleri,irandan olası gelebilecek füzeleri asla imha edemez.
    Cevapla
  • coşan 8 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed doğru söyledin.Bu insanların israile gıkları çıkmaz.Ama bizim çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?