İran'dan Suudi Arabistan'a nota

Sana'daki büyükelçilik yakınlarına düşen füze nedeniyle Suudi Arabistan maslahatgüzarını İran Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İran'dan Suudi Arabistan'a nota
İran'dan Suudi Arabistan'a nota
GİRİŞ 26.05.2015 11:53 GÜNCELLEME 26.05.2015 11:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran'ın, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında, Sana'daki büyükelçilik binası yakınına düşen iki füze nedeniyle, Suudi Arabistan maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırıp nota verdiği bildirildi.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan maslahatgüzarına Tahran'ın olaya ilişkin şiddetli itirazının iletildiği, diplomatların ve diplomatik binaların dokunulmazlığı ve güvenliği konusunda uyarıda bulunulduğu belirtildi.

Görüşmede, Suudi Arabistan ile koalisyona katılan diğer ülkelerin, "Diplomatların güvenliği hususunda uluslararası sorumluluklarını göz ardı etmeleri durumunda doğacak sonuçlardan sorumlu olacakları" uyarısında bulunulduğu kaydedilmişti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında 2 füzenin Sana'daki İran büyükelçiliği binası yakınlarına isabet ettiği ifade edildi.

Koalisyonun Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında nisan ayında da bir füzenin İran büyükelçiliği yakınlarına isabet ettiği belirtilmiş o dönemde de İran, Suudi Arabistan'a nota vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • sidan 8 yıl önce Şikayet Et
    sudu iranla dans yapamaz biraz sikar o güc yok sudi vahabilerde !!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı