"Esed IŞİD'e yardım ediyor!"

ABD Dışişleri Bakanlığı, Halep'in kuzeyini ele geçirmeye çalışan IŞİD'e Esad rejiminin yardım ettiğini ileri sürdü.

"Esed IŞİD'e yardım ediyor!"
"Esed IŞİD'e yardım ediyor!"
GİRİŞ 03.06.2015 15:15 GÜNCELLEME 03.06.2015 15:23
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri tarafından yayımlanan rapora göre, Suriye'de Esed rejimine bağlı Ordu, Halep'in kuzeyine yerleşmesi için IŞİD militanlarına yardım ediyor.

NTV'nin haberine göre IŞİD militanlarının Halep'e ilerleyişini kolaşlaştırmak için Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarının, Suriyeli muhaliflerin mevzilerini bombaladığı ileri sürüldü. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'ın terörle mücadelede meşruluğunu kaybettiği vurgulanan raporda, Suriye rejiminin Suriye halkına karşı IŞİD'i desteklediği belirtildi.

"IŞİD HİÇBİR ZAMAN GÜÇ KAYBETMEDİ"

Alman Bild gazetesine IŞİD'in son dönemde Irak ve Suriye'de kazandığı başarıları değerlendiren terör uzmanı Bruno Schirra, "IŞİD yeniden güç kazandı tezi doğru değil çünkü IŞİD hiçbir zaman güç kaybetmedi. Bölgedeki bağımsız kaynaklar ve gazetecilerin haberleri dikkate alındığında, IŞİD'in yeni saldırılar için güç toplandığı açıkça görülüyor" dedi.

Paris'te IŞİD'e karşı mücadelenin ele alındığı zirveden de bir sonuç çıkmayacağını iddia eden terör uzmanı Bruno Schirra, "IŞİD'le etkili bir mücadele için bölge ülkelerinin tam işbirliği gerekli. Konuyu siyasi ve ekonomik açıdan da ele almak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Terör uzmanı Schirra'ya göre, havadan yapılan operasyonlarla IŞİD'i geriletmek de mümkün değil. Bruno Schirra, IŞİD'i yenilgiye uğratmanın tek yolunun kara operasyonundan geçtiğini ileri sürdü.

YORUMLAR 43
  • serkan hamsici 8 yıl önce Şikayet Et
    ışidciler birazda israile saldırsanız olmaz mı
    Cevapla
  • melankoli 8 yıl önce Şikayet Et
    akıllıca türkiye ile suriyeli muhalifler arasına ışid girecek tampon görevi görecek.Ayrıca silah ve mühimmat sevkiyatı engellenecek.ama Türkiye bunu görmüştür mutlaka.gerçi bu savaşta kim kimi hallediyor belli değil olan halka oluyor.Allah yardımcıları olsun mazlumların.
    Cevapla
  • alara 8 yıl önce Şikayet Et
    ya herşeyi anladımda abd bunu ne amaçla açıklamış onu anlamadım, ne güzel dünya kamuoyuyla dalga geçiyordunuz yok işidle savaşıyoruz yok esadda savaşıyor o yüzden esada dokunamayız diye. neyse vardır bir hesapları belki işidin kendi örgütleri olduğunu esadında işid gibi kuklaları olduğunu gizlemek amacıyla esadı öne sürmüş olabilirler. neyse suriyede dengeler değişti rusya karşı tarafa bizim olduğumuz taga geçmek üzere suudi arabistanda yeni müttefikimiz . suriye üzerinde aslında şu taraflar savaşıyor esad, işid, abd, iran , israil ingiltere diğer tarafta ise öso ve diğer mualifler, türkiye katar, suudi arabistan ( yakında rusya katılabilir)
    Cevapla
  • alara 8 yıl önce Şikayet Et
    işid in esad tarafında çalıştığını ilk suriye olayları çıktığı günden beri söylüyorum işid ingiltere abd israil iran koalisyonu var bunu gerzek olmayan haber izleyen herkes bilir ve anlarken vatan haini chp mhp cemaat ve hdpnin mit tırları işide silah gönderiyor diye bağrınmasına kuş beyinli değil amip beyinli vatandaşlarında inanıp akp işide yardım ediyor demesine her seferinde yahu işidle savaşan tek ülke Türkiye , silah gönderiyor tabikide ama işide değil öso ve türkmenlere desemde anlatamadın
    Cevapla
  • Ahmed Musa 8 yıl önce Şikayet Et
    bunu herzaman demistim.Vehapi isid ile sii esed birbirlerini sevmezler ama sunnileri hic sevmezler.ikiside seriat kanunlarini uyguluyoruz diyolar halbuki ehli sunnet olan Osmanlidaydi hakiki seriat kanunlari
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    sen cidden cahilsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı