'7 aylık komşumuz meğer IŞİD'ciymiş'

IŞİD saldırısı sonrası 231 kişinin hayatını kaybettiği Kobani’de durum normale dönerken, saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı.

'7 aylık komşumuz meğer IŞİD'ciymiş'
'7 aylık komşumuz meğer IŞİD'ciymiş'
GİRİŞ 29.06.2015 08:02 GÜNCELLEME 29.06.2015 09:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

IŞİD saldırısı sonucunda 231 kişinin hayatını Kaybettiği Kobani'de kent merkezi tamamen IŞİD'ten temizlendi. Çatışmalar sonucunda 80 IŞİD üyesinin hayatını kaybettiği belirtilen Kobani'de cesetler Kobani Belediyesi tarafından toplanmaya başladı. IŞİD üyelerinin kendileriyle 7 ay komşuluk yaptığını söyleyen Adnan Kemal, "Bu insanlar 7 ay önce Kobani'ye sığındı. 7 ay boyunca bize komşuluk yaptı. Çarşamba günü de silahlarla mahallemizi tarayıp 30 kişiyi öldürdü" dedi.

Katliamdan yaralı kurtulan Adnan Kemal, IŞİD üyelerinin kimliklerini gizleyerek kendileriyle 5 ay komşuluk yaptığını söyledi. Kemal, “7 ay önce Rakka ve Mımbıç’tan Kobani’ye sığınan bir grup kente yerleşti. İçlerinde Suwar El Rakka’ya katılanlar oldu. 7 ay bize komşuluk yaptılar. IŞİD üyesi olduklarını bilmiyorduk. Çarşamba günü YPG üniformasını giyen bu grup silahlarıyla bizi taradı.”

‘YPG’li SANDIK, IŞİD ÇIKTI’

IŞİD tarafından göğsünden vurulan Kemal gördüklerini, “Saat 5 gibi silah sesi duyunca üç arkadaş dışarı çıkıp ne olduğunu öğrenmeye çalıştık. 200 metre uzaklıkta YPG kıyafeti giyen 8 kişi gördük. Bir arkadaşımız yanlarına giderek selam verdikten sonra ellerini sıkmak istedi. Ancak arkadaşımızın elini sıkmadılar. Bunun üzerine arkadaşlarımız onlarla konuşmaya başladı. Beş dakika sonra içlerinden biri silahını arkadaşımıza doğru yöneltip bir el ateş etti. Gördüklerimizi YPG’ye bildirmek için oradan uzaklaşmaya çalıştık. Ben motosiklete binip kaçarken biri arkamdan ateş ederek beni göğsümden vurdu. Kendimi güçlükle eve attım. Ailem beni sınıra getirdi. Sınırdan ambulansla Suruç Devlet Hastanesi'ne geldik’’ sözleriyle aktardı. IŞİD’lilerin Kürtçe konuştuğunu, saldırganlardan üçünün ismini bildiğini söyleyen Kemal sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu insanlar sürekli bize IŞİD zulmünden kaçtıklarını söylüyordu. YPG ile beraber Kobani’de IŞİD’le savaştıklarını söylüyorlardı. Ancak saldırı günü anladık ki her şey önceden planlanmış. Bize komşuluk yapan IŞİD’liler yaşadığımız bölgeden 30 kişiyi kurşuna dizdi."

ÇOCUKLARI ALIP KAÇ

Arkadaşımız onların yanına vararak, “merhaba” deyip elini uzattı. Fakat onlar karşılık vermedi, ellerini de uzatmadı. 5 dakika onların yanında durduktan sonra, gruptakiler arkadaşımızın karnına doğru defalarca ateş etti. Arkadaşım grubun önünde yere yığıldı. Ben ve yanımdaki arkadaşım durumu ahaliye duyuralım düşüncesiyle olay yerinden uzaklaştık. Halka ‘Bunlar bizden değildir, YPG’nin elbiselerini giyen IŞİD’lilerdir’ diye durumu aktarmaya çalışmak için evlere girmek istedik. 100 metre ötede bir grup ben motosiklet üzerindeyken ateş açtı. Mermi göğsümden girip arkadan çıktı. Bize ateş açanlar komşumuz olan ve Özgür Suriye Ordusu’nda faaliyet gösterenlerdi. Vurulmama rağmen motosikletimle 100 metre daha yol aldım. Gruptan tekrar ateş açıldı ve ikinci mermiyi yedim. Eve vardığımda, kardeşime ‘çocukları al, sınıra kaçın, beni burada bırakın siz kurtulun; öleceksem de burada öleyim’ dedim. Gücüm kalmamıştı. Giydiğim elbise baştan aşağı kanlıydı. Kardeşim, ‘seni burada nasıl bırakırım’ diyerek koluma girdi. Kalaşnikof silahını çıkartıp ‘sınıra kadar seni korurum’ dedi. Kardeşim sınıra kadar beni taşıdı, orada bekledik.”

Türkiye’ye geçmek için yaralı olarak sınırda 1 saat 15 dakika beklediklerini aktaran Kemal, “Askere yalvardık ‘telleri kaldırın yaralıları alın’ dedik. Bu sırada bir kişi yanımızda öldü. Yaralı 5 kişi vardık, Komutan ‘bekleyin ambulans gelecek’ dedi. Daha sonra ambulans gelince tel örgüler açıldı” dedi.

Kadınlara da ateş açtı

Saldırgan grup arasında kadınların da olduğunu belirten Kemal, şöyle devam etti: 
“Grubun içinde bize ateş açanlardan birisinin adı Ahmet’ti. Babasının adının Mahmut olduğunu biliyorum. Annesi Kürt’tü, Kürtçe de biliyorlardı. Onların eşleri siyah elbise giymişlerdi. Onlar da bize ateş açtı. Komşularımızın kapısını çalıyor, kapı açıldıktan sonra içeriye girip hepsini öldürüyorlardı. 30’a yakın insan bu şekilde öldürüldü.”

Kentte IŞİD’li aranıyor

Kobani’de sivilleri rehin alarak üç gün süre ile YPG’lilerle savaşan IŞİD’li grubun etkisiz hale getirilmesi sonrasında kent merkezinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Kentin giriş ve çıkışları tutulurken evlerde ve yıkılmış binalarda IŞİD’li aranmasına devam ediliyor. 

Kentin dışındaki IŞİD hedefleri ise koalisyon güçlerine bağlı uçaklar tarafından bomba yağdırıldı. Kobani’nin batı kesiminde yer alan ve kente 25 kilometre mesafede bulunan Fırat nehrinin kenarındaki Şeyhler beldesindeki IŞİD noktaları önceki sabaha karşı bombalandı. Bomba sesleri Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan etkili şekilde duyuldu. Kısa süre önce Şeyhler bölgesi YPG’nin denetimindeydi. Halkı göç ettiği için boş olan beldeye IŞİD’li silahlı gruplar yerleşti. IŞİD’li grubun bölgeden çıkarılması için YPG karadan, savaş uçakları ise havadan bombalıyor.

YORUMLAR 1
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    sonra gelin Türkiyeye sığının, ondan sonra buraya da bela olun.... riyakar nankörler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor