5 örgüt PYD'ye savaş ilan etti

Suriye'nin Afrin kentinde Nusra Cephesi ve Ahrar'uş Şam'ın da aralarında bulunduğu 5 örgüt, YPG'ye savaş ilan etti.

5 örgüt PYD'ye savaş ilan etti
5 örgüt PYD'ye savaş ilan etti
GİRİŞ 03.08.2015 09:35 GÜNCELLEME 03.08.2015 14:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

PYD'nin ilan ettiği Afrin Kantonu'nda YPG ile El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Ahrar'uş Şam'ın da aralarında bulunduğu 5 örgüt YPG'ye karşı savaş ilan etti.

Nusra Cephesi ile birlikte ortak bir yazılı açıklama yaparak YPG'ye karşı savaş ilan eden örgütler, Ahrar'uş Şam, Feylak Eş Şam, Fecr Er Şam, Suvar Eş Şam'dan oluşuyor.

Açıklamada, kararın gerekçesinin Afrin'in güneyinde YPG'nin bazı tepelere hakim olması gösterildi.

5 cihatçı örgüt bu bildiriyle YPG'ye savaş ilan etti

Öte yandan Afrin'de YPG ile Nusra Cephesi arasında çatışmaların sürdüğü öğrenildi. Nusra'nın Afrin'e giden yolları ele geçirmek için saldırılar yaptığı belirtilirken, kentin güneyi, güneydoğusu ve Azez-Afrin arasında ise 5 örgüt ile YPG arasında çatışmaların yaşandığı gelen bilgiler arasında.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Afrin Kantonu Savunma Bakanı Abdo İbrahim, Şereva ve Cındıres bölgesinde YPG ile Nusra Cephesi arasında şiddetli olmasa da zaman zaman çatışmalar yaşandığını söyledi. İbrahim, çatışmalar nedeniyle YPG'nin bölgeye takviye yaptığını da dile getirdi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 14
  • saim çakır 8 yıl önce Şikayet Et
    vurun o köpekleri yarın onlarda türkiyenin başına bela olacak zaten onların hepsi pkk lı kobanide yok olsun bu hainler iyilikten anlamaz
    Cevapla
  • sadık 8 yıl önce Şikayet Et
    israil safları o kadar karıştırdı ki... kimin eli kimin cebinde belli değil.
    Cevapla
  • yavuz selim 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk yı meşrulaştırmak için işid tiyatrosu yeterli gelmedi o yüzden suriyedeki el-kaide örgütleri de daha önce hiç çatışmadıkları pkk-pyd ye durup dururken savaş açıyor :)) yemiyoruz bunları eyyyyyy SİYONİZM
    Cevapla
  • mirmiran 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların agababalari kürtleri sindiremedi bu uc bes capulcu ordan burdan toplama satılmış barbar örgütler mi kürtleri sindirecek ALAYI gelse ne yazar olsa olsa kendilerine mezar kazar
    Cevapla
  • gercekler acidir 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi tabi.. kobani de gorduk amerika olmasaydi durumunuz icler acisiydi.. simdi bile koalisyonun hava destegi olmasa eteklerinizi toplayip arkaniza bakmadan kacarsiniz,onlarin destegi olmasin da o zaman kukre kedicikler sizi..
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    kürtler şu 5senelik performanslarıyla bütün müslüman kavimlerin nefretini kazandılar. araplar kürtleri sevmiyor artık. eset'le işbirliği yapıyor kürtler bunu kendinize nasıl yakıştırıyorsunuz.
    Cevapla
  • Selam 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtleri genellemenizi cahilliğinize veriyorum... Zira dindar, samimi ümmet anlayışına sahip Kürtler de var... Her kavmin iyisi ve kötüsü vardır.. Sizin bu anlayış ümmeti parçalayan anlayıştır. ... Bu bölgede yaşamayan buraları anlayamaz... Baskı, şiddet ve kaçırma olayları olduğu için, kimse de bunlara sahip çıkmadığı için milletin büyük bir kısmı korkuyor ve sinmiş... Bizlere düşen bunlara bir tekme de ben vurayım değil, elini tutup kaldırmaktır.
    Cevapla
  • Ceber 8 yıl önce Şikayet Et
    Satılmaya Müsait Oldukları İçin Yakıştırmada Sorun Yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek