Bordo Berelilerin eğittiği peşmerge IŞİD'i vuruyor

Türk Özel Kuvvetleri 'Bordo Bereli'lerin eğitim verdiği peşmerge birlikleri IŞİD'e karşı savaşta aktif rol alıyor.

Bordo Berelilerin eğittiği peşmerge IŞİD'i vuruyor
Bordo Berelilerin eğittiği peşmerge IŞİD'i vuruyor
GİRİŞ 28.08.2015 12:28 GÜNCELLEME 28.08.2015 12:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak'ta Türkmenler için kritik öneme sahip Kerkük'ün dış semtlerinde IŞİD'e yönelik operasyonlara "Bordo Bereli" olarak bilinen Türk Özel Kuvvetler'in eğitim verdiği peşmerge birliklerinin aktif şekilde katıldıkları, çevre ilçeler Dakuk ve Tuzhurmatu yakınlarındaki 10'dan fazla köyün IŞİD'in elinden alınmasında önemli rol oynadıkları belirtildi.

Bordo Bereliler geçen yılın Kasım ayından beri Kuzey Irak'ta Diyana Eğitim Merkezi ve Zaho'daki Berseve Kampı'nda peşmergeye eğitim veriyor. Özel Kuvvetlerin eğitim verdiği peşmerge sayısının 2 bini geçtiği bildirildi. Peşmerge ile birlikte Türkmenler de IŞİD'e karşı savaşıyor.

OPERASYON HAZIRLIĞI VAR

Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı, operasyona Türkmenlerin en güçlü askeri birliklerinden birisi olan 16'ncı Tugay'la katıldığını söyledi. Türkmen ve Peşmerge güçlerinin, Kerkük ile güneyindeki Tuzhurmatu'yu bağlayan stratejik açıdan büyük öneme sahip Beşiir karayolunu almak için kapsamlı bir operasyon hazırlığı içinde olduğu bildirildi. (Hürriyet)

YORUMLAR 1
  • ard 8 yıl önce Şikayet Et
    bi de sinirlari icinde olan terorist pkk yi vursalardi?? abd ye bak adam suriyelileri egitiyo diyo ki isidle savascaksiniz esedle degil biz de de tam tersi anca kendi kuyumuzu kaziyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...