Rakka'ya taarruz! Suriye'de denklem değişiyor!

ABD, Suriye'de c-Cerablus'un IŞİD'den temizlenmesi için YPG'yi destekleyecek. Suriye'ye yerleşen Rusya yakında IŞİD'i vuracak.

Rakka'ya taarruz! Suriye'de denklem değişiyor!
Rakka'ya taarruz! Suriye'de denklem değişiyor!
GİRİŞ 23.09.2015 07:54 GÜNCELLEME 23.09.2015 07:56
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Washington’da konuşulan yeni IŞİD’le mücadele planına göre, örgütün Türkiye sınırdaki tek toprağı Cerablus alınarak Rakka’ya ilerlenecek. Karada, YPG ve ABD tarafından silahlandırılması planlanan ‘Suriye Arap Koalisyonu’ adlı grup savaşacak.

ABD Başkanı Barack Obama’nın bundan tam bir yıl önce açıkladığı ‘kapsamlı’ IŞİD’le mücadele stratejisinin temel unsurlarından eğit-donat programı çökerken, Suriye denklemi değişiyor. Washington, Rusya yönetimi ile askeri düzeyde görüşmelere başlarken Moskova Suriye’deki etkinliğini artırıyor. Washington’da, IŞİD’le savaşta önceliğin Irak yerine Suriye’ye verileceği ve eğit-donat yerine karada YPG gibi silahlı gruplara dayanacak yeni bir strateji için son haftalarda yoğun görüşmeler yapıldığı aktarılıyor. Bu strateji, Cerablus üzerinden IŞİD’in kalbi Rakka’ya giden bir saldırıyı öngörüyor.

ABD: KÜRT KORİDORU TAMAMLANACAK
 
ABD, Türkiye sınırında IŞİD'in elinde kanal Cerablus hattının temizlenmesi için harekete geçti. İncirlik'ten kalkan ABD uçakları da YPG'yi destekleyecek. Cerablus, PYD'nin ilan ettiği kantonlar arasında. Türkiye'nin güvenli bölge kurmak istediği Cerablus'u YPG alırsa, Ankara'nın 'kırmızı çizgi'si Kürt koridoru tamamlanacak.
 
RUSYA: 28 UÇAK SORTİLERE YAKINDA BAŞLIYOR
 
Rusya'nın Suriye'de konuşlandırdığı savaş uçağı sayısı 28'e çıktı. Uçakları Lazkiye'de kurduğu üsse ve Şam'a yerleştirilen Rusya yakında saldırılara başlayacak. Rusya, Suriye'ye 16 helikopter, füze bataryaları, T90 tankları ve başka zırhlı araçlarda gönderdi.
 
İRAN: RUSYA-İRAN-HİZBULLAH KOORDİNASYONU
 
Rusya, Suriye'de Esad saflarında savaşan İran ve Hizbullah güçleriyle hava operasyonları konusunda koordinasyon halinde. Rusya, ABD operasyonlarıyla çakışmamak için ikili mekanizma da kurdu. İsrail ise Suriye'de Hizbullah'ı vurmakta serbest.

TÜRKİYE: ERDOĞAN GÜVENLİ BÖLGE İSTEYECEK

Rusya'ya bugün kritik bir ziyaret gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Putin'le önemli gündem maddelerinden biri Suriye. Erdoğan'ın, güvenli bölgenin mutlaka hayata geçirilmesini gündeme getirmesi bekleniyor.

YORUMLAR 32
  • We Are Machines 8 yıl önce Şikayet Et
    İncirlikten kalkan ABD jetleri YPG Terör Örgütüne destek verip, Ahrar Şam'ı esgeçiyorsa, dahası Jarablus için YPG Teröristleriyle plan yapıyorsa, bu ülkenin & Dışİşlerinin zilletidir. Bunu durdurmak için, Nasılki ABD, YPGnin havagücü gibi işlev görüyorsa, biz de DERHAL, AHRARÜŞ ŞAM+SULTAN ABDULHAMİD Tugayı+Şam Cephesinin hava kuvveti olmalıyız. Bunlar Nerde ihtiyaç duyarsa orda müdahil olmalıyız. YPG Teröristlerini ABDye nispet, ABD Jetlerinin burnunun dibinde Fıratı aştığı an Vurmalıyız. Aksi halde Türkiye-Halep bağlantısı kopar. Suriyeye dair planlarımız TOPTAN çöp olur. Başta Vizyonsuzluğu ve Basiretsizliğiyle bizi utandıran Dışİşleri, herkes bunu bilmeli
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    onların orduları daha güçlü olabilir onların donanması daha iyi olabilir onların daha iyi silahları vardır belki ama bizde olupta onlarda olmayan tek ve en büyük güç İSLAM'dır
    Cevapla
  • osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Adım adım türkiyeyi bölme planı işliyor. Suriyeye askeri müdahale olmassa olacağı o. Amerika ile daha niye mütefiklik icindeyiz hayret. Işidi bahane edip mehmetcik girip oraya güvenli bölge oluşturulmassa gelecekte T.C. diye birşey kalmaz.
    Cevapla
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey hükümet uyarılara kulak ver... Bela geliyorum diyor....Ey akp liler hükümetinizi uyarın sacayağının ikinciside tamamlanıyor, üçüncü ayak Türkiye, Abd ile tüm askeri anlaşmaları askıya alıp ülkesini kurtarmalı... Yarın zalim esada yapılan sanada yapılır...
    Cevapla
  • fetih 8 yıl önce Şikayet Et
    işid =cıa mossad çıkarlarına çalışan büyük israiln öncü kuvvetidir zoru göster aza razı et ölümü göster yaşamaya razı et pyd ikinci kuvveti 3 . kuvvet yahudilerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! PKK'ya kötü haber
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor