Hamaney ABD ile müzakereleri yasakladı

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, nükleer anlaşma sonrası İran ile ABD arasındaki yakınlaşmada frene bastı.

Hamaney ABD ile müzakereleri yasakladı
Hamaney ABD ile müzakereleri yasakladı
GİRİŞ 08.10.2015 07:43 GÜNCELLEME 08.10.2015 08:16
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İran'ın en yüksek otoritesi konumunda bulunan Dini Lider Hamaney, geçen ay ABD ile bundan böyle müzakere yapılmayacağını açıklamıştı.

Dün, tavrını bir adım ileri götürerek, ülkedeki ılımlıların Batı'ya açılımlarla İran'ın 'yalnızlaşmadan kurtulacağı'nı umudunu bitiren bir açıklama daha yaptı. Hamaney, ABD ile bundan sonra müzakere yapılmasını yasakladı. Hamaney'in resmi websitesinde yer alan açıklamasında, "ABD ile müzakereler onların ekonomisi, siyaseti, kültürü ve güvenlik nüfuzuna kapı aralıyor" ifadeleri yer aldı. Açıklamada "Bizim müzakerecilerimiz de ihtiyatlı ama Amerikalılar bir iki şansı kendi avantajlarına çevirdiler" dendi.  Dini lider, son açıklamasında da "Küstah ABD'ye muhalefet sürecek" çıkışı yapmıştı. 

Hamaney'in bu adımı, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin son dönemdeki beyanatlarının tam zıddı. Ruhani, Washington yönetimiyle Suriye konusu da dahil her türlü konuyu görüşmeye hazır olduklarını söylemişti. 

Hamaney, 10 yıldan fazladır karşı çıktığı nükleer müzakerelerin son 18 aylık bölümüne ses çıkarmasa da asla kamuoyu önünde bu anlaşmayı kabullenir bir açıklama yapmadı. 

Kaynak: Reuters

YORUMLAR 49
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    devam:esadla arası önceden iyi olan cumhurbaşkanmızın,şimdi esadla arsı kötüdür. Yani şimdi kalkıpta önceden esadla arası iyi diye,şimdide mi iyi olaakmış. İran olduğu zaman hemen ezbere konuşup nası da kötüye yoruyosunuz.İşte kıskançlığını belli ediyosunuz.Yakışmıyor size.
    Cevapla
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    İşte bazı arkadaşların düştüğü yanılgı budur.Daha 1980 lerde olan gelişmeleri sanki bugün oluyormuş gibi kanıt olarak gösteriyorlar.Bugün iran silah mı alıyomuş israilden? Eskiyi şimdiye uyarlamak art niyetliliktir.Çekememezliktir. Bir de bir şey bildiklerini idda edip şuraya link yapıştırıyorlar.
    Cevapla
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    devam:Şimdi atatürk burda padişahla danışıklı dövüş mü yaptı?hayır.Atatürkün niyeti belliydi. İşte iran din liderleri de böyle yaptı.bu zaman sürecinde aslında israile siyoniste düşmandı ama dost gözüktü.Taki iyi bir şekilde teşkilatlanıncaya kadar. Atatürkte çok akılldır.Onlar da buna benzer politika izlediler.İranı kafirlerin boyunduruğundan kurtardılar.Atatürkün aklına padişaha son vermk vardı ama samsuna giderken ben sana bağlıyım padişahım dedi.Demeseydi atatrük görevden lınırdı.O görev adı altında asıl niyetini orataya koyamazdı. İşte iranda asıl niyetini geçmiş yıllarda veya jammer füzeleri yapmadan söyleseydi o zaman amerika ve israil iranı bir gecede boğardı.
    Cevapla
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    devam: Amerika topol füzesini havada tutamaycağını anladı ve atık rusyanın caydırıcı gücü ,amerikanın caydırıcı gücünü geçti. Bu amerikada korku flimlerne yansımıştır.ismini tam hatırlamdığım bir çeşit terminatör flimnin sonunda rusya topollar amerikan şehirlerini yok ediyordu. İran aynı zamanda amerikaya karşı kesin etkili olacak bir caydırıcı güç elde etmiş oldu. Artık irana elindeki silaha güvendi(önce cenabı hak tabiki)amerikaya kamuoyunda meydan okuyacak şeyler söyledi. Ve hala da söylüyor. Atatürkte böyle yapmıştır.ülkeyi kurtarmk için başlarda padişaha dost gözükmüştür.Zaman kaanıp güçlenmek için.Halbukise atatürk son padişahlarının düşmanıydı.
    Cevapla
  • eren yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    devam:önceki yazılarım çıkmamış olabilir. Acemler akılldır.İsraile oyun oynayım ve bu süreçte zaman kazanıp eline atomu almıştır. İran işini bitirdikten sonra israile kafa tutmaya başlamıştır.İran ve israil arasında soğuk esen rüzgarlar,iranın füze teknolojisi arttıkça daha soğuk esmeye başlamıştır. En son nokta ise şudur.2010 yılında rusya gürcüstandan üzerinden irana topol füzesi vermiştir.2010 yılından sonra ise iran bu sefer amerikaya açık açık tehditte bulumuştur.Amerika nükleerimizi operasyonla engellemeye çalışıra ve buna cürret ederse amerikayı bitiririz demiştir. Çünkü irana verilen topolun 8000 km ve üzeri menzili vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler