Esed ordusu o 3 bölgenin kontrolünü kaybetti

Suriye'de muhalif birliklerin, Hama'nın kuzeyinde 2 köy ile bir tepenin kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Esed ordusu o 3 bölgenin kontrolünü kaybetti
Esed ordusu o 3 bölgenin kontrolünü kaybetti
GİRİŞ 10.11.2015 00:25 GÜNCELLEME 10.11.2015 00:25

Suriye'deki silahlı muhalif gruplardan Feylek eş-Şam'ın saha komutanlarından Ebu Vesim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhalif güçlerin Hama'nın kuzey kesimlerinde rejim güçleri karşısında ilerleme sağlayarak, Sağir, Mugayir köyleri ile Tel Abbud tepesini ele geçirdiğini, Kafranbude beldesinin bazı stratejik noktalarında denetimi sağladığını belirtti.

Muhaliflerin Esed güçlerine tanklarla saldırdığını, rejim güçlerinin de karargah olarak kullandığı Seklebiye köyünden muhaliflerin kontrolündeki köylere topçu ateşiyle karşılık verdiğini kaydeden Vesim, muhaliflerin bölgede rejim birliklerine destek veren Rus savaş uçaklarının hava saldırılarına rağmen ilerlediğine dikkat çekti.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA da güvenlik güçlerinin Halep'in güneyinde Şeyh Ahmed köyünün denetimini sağladığını ve çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

Yakın zamanda Rusya'nın da hava saldırılarıyla destek verdiği rejim güçleri, başta Hama ve Halep olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde geniş çaplı askeri operasyonlar başlatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler