Rusya S-400'leri Lazkiye'ye gönderiyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın gelişmiş S-400 hava savunma sistemini Lazkiye'deki Hmeymim hava üssüne göndereceğini açıkladı.

Rusya S-400'leri Lazkiye'ye gönderiyor
Rusya S-400'leri Lazkiye'ye gönderiyor
GİRİŞ 25.11.2015 12:55 GÜNCELLEME 26.11.2015 07:58
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın gelişmiş S-400 hava savunma sistemini Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü'ne göndereceğini açıkladı. Bu açıklamadan birkaç saat sonra Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, "Rusya'nın Türkiye sınırı yakınlarında Suriye'deki IŞİD hedeflerine operasyonlarını sürdüreceğini" duyurdu ve ekledi: "Biz, teröristlerin ve militanların Türkiye sınırından uzak durmasını istiyoruz."

Rus haber ajanslarını kaynak gösteren Reuters, bu kararın, Türkiye'nin bir Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından alındığını belirtti.

S-400, 480 kilometreden hedefe kilitlenme özelliği ve 400 kilometre yarı çap menzilde hedefi imha kapasitesine sahip. Yükseklikte ise 56 kilometre irtifa ile balistik füzelere karşı da kullanılabiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise S-400'lerin yanı sıra Suriye'ye S-300 füzelerinin de gönderileceğini açıkladı.

"BİZ TERÖRİSTLERİN TÜRKİYE SINIRINDAN UZAK DURMALARINI İSTİYORUZ"

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlarını sürdüreceğini belirterek şöyle konuştu:

"Biz, teröristlerin ve militanların Türkiye sınırından uzak durmasını istiyoruz. Fakat ne yazık ki onlar, Türkiye sınırına yakın bölgede kalmak eğilimindeler."

Rusya Savunma Bakanlığı dün Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından alınacak önlemleri şöyle açıklamıştı.

1- Türkiye ile askeri kanallardan tüm irtibat kesecek

2- Rus bombardıman uçaklarına bundan böyle havada avcı uçakları eşlik edecek.

3- Akdeniz’de bulunan “Moskova” kruvazörü Lazkiye kıyılarına yaklaşarak, güvertesinde bulunan S-300 benzeri “Fragat” füzeleriyle hava kuvvetlerimize tehdit oluşturan tüm hedefi sorgusuz sualsiz vuracak.”

YORUMLAR 148
  • salih 8 yıl önce Şikayet Et
    s300 lere fazla güvenmeyin atıldığı noktaya bir obüs yeter zaten akdeniz dediğiniz çok fazla geniş bir alan değil bizdekile taka değil onlarda savaş gemisi s300 s400 fazla gözünüzde büyütmeyin
    Cevapla
  • Eyup 8 yıl önce Şikayet Et
    Teroristlerden turkiyeyi koruyormus. Onlar turkmen. Terorist degil. Hem sanane!
    Cevapla
  • Kara Mücahit 8 yıl önce Şikayet Et
    Rus Tarih den ders alimisa, biliyordu biz ile savasa girerse, hic bir Rus bu dünyada artik güven aldinda degil, dünya'yi dar ederiz, Cenabu Allah cc izniyle. Amerika da bunu biliyor, biz savasa girersek, artik ayaga kalktigimizin anlamidir, daha hic bir ülkeye boyun eymeyiz ama tabi Liderlerimizde o omurka olmali. Lider dedigin gerektiginde Milletinle beraber bile bile ölüme yürüyebilmesidir. Üstelik bizim icin ölüm yoktur, bizde tek Sehitlik mertemesi var....
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Zalimin s400 u varsa Turkmenin Stingeri var.
    Cevapla
  • DEVLET 8 yıl önce Şikayet Et
    kara güçleriyle, tüm rus yerden-havaya füze tehditleri temizlenecektir - SAT
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular