Rus pilot böyle kurtulmuş

Sınırı ihlal ettiği için Türk uçakları tarafından düşürülen Rus uçağının pilotlarından birinin nasıl kurtulduğu ortaya çıktı.

Rus pilot böyle kurtulmuş
Rus pilot böyle kurtulmuş
GİRİŞ 27.11.2015 14:17 GÜNCELLEME 27.11.2015 14:28

Abdurrahman KOÇ/Haber7

24 Kasım Salı günü sürekli tekrar edilen uyarılara rağmen Su-24 uçakları Türk hava sahasına girerek sınır ihlali gerçekleştirdi. Bunun üzerine Türk F-16 uçakları, saat 09.24’te Türk hava sahasında uçan Rus Su-24’ü havadan havaya atılan füze ile vurdu. İki Rus pilot fırlatma koltuğunu kullanarak yanan uçaktan atladı.

Bir süre süzüldükten sonra Türkmen topraklarına düşen iki pilottan biri Türkmen savaşçılar tarafından ölü olarak ele geçirildi. Diğer pilot Konstantin Taroshenko ise arkadaşının 800 metre ötesine düşmüştü. Esed güçleri tarafından bulunan pilotun Suriye ve Rusya arasında belirlenen ‘gizli’ parolayla kurtulduğu ortaya çıktı. 

PAROLA: 'KOSTA VE SURİYE BAYRAĞI'

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre Esed güçlerinin kontrolünü sağladığı alana düşen pilotla telsizle bağlantı kuruldu. Orduda görevli bir tercüman aracılığıyla yapılan görüşmede ağaçların arasına düşen Rus pilottan iki ülke arasında belirlenmiş olan parolayı söylenmesi istendi. Yaralı halde kurtarılmayı bekleyen Rus pilot ‘Kosta ve Suriye Bayrağı’ parolasını söyledi. Pilotun Rus olduğunu öğrenen Esed güçleri hızlı bir şekilde harekete geçti. Uçağın düşen parçalarını takip eden rejim askerleri pilota ulaştı ve Lazkiye’deki Hmeymin Karargahı’na ulaştırdı.

RUSYA HELİKOPTER GÖNDERMİŞTİ AMA…

Türk F-16’ları tarafından vurulan Rus uçağının düşmesiyle birlikte pilotların kaybolduğu haberini alan Rusya Deniz Kuvvetleri’ne bağlı savaş gemisinin komutanı, kurtarma çalışmaları için bölgeye helikopter göndermiş, ancak helikopter bölgeye gelir gelmez aldığı ateş sonucu acil iniş yapmıştı. Muhalif birlikler de acil iniş yapan uçağı akıllı füzeyle havaya uçurmuştu ve 3 Rus askeri görevlisini öldürmüştü.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?