Ahmedinejad: Herkes dönümşümden korkuyor

Mahmud Ahmedinejad, adaylığının ret edileceği iddialarına ilişkin, herkes geri dönüşümden neden korkuyor dedi.

Ahmedinejad: Herkes dönümşümden korkuyor
Ahmedinejad: Herkes dönümşümden korkuyor
GİRİŞ 08.04.2016 15:43 GÜNCELLEME 08.04.2016 15:43
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İran'da yaklaşık 15 ay sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması beklenen İran'ın eski muhafazakâr cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, adaylığının ret edileceği iddialarına ilişkin, herkes geri dönüşümden neden korkuyor dedi.

Son zamanlarda çeşitli illere düzenlediği gezilerle aktif siyasette dönüş sinyali veren ancak bunu açık şekilde ifade etmekten kaçınan Ahmedinejad, bir gazetecinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmayacağına ilişkin sorusuna İnşallah gelecek yıl hep birlikte olacağız şeklinde yanıt verdi.

Ahmedinejad, adayların yeterliliğini belirleyen Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edileceği iddialarına Adaylığımın ret edilmesi için bir gerekçe yok. Bu, taraftarlarımın umutsuzluğa kapılması için muhaliflerimce yapılan bir algı operasyonudur yanıtını verdi.

Muhafazakâr kimliği ile tanınan Ahmedinejad, taraftarlarının hazır bulunduğu bir toplantıda yatığı konuşmada Neden birileri adaylığımdan bu denli korkuyor 'reformcular' ve hükümeti destekleyen 'ılımlı' kanadın yanı sıra bazı 'muhafazakârlar' da adaylık olasılığımdan korkuya kapılmış diye konuştu.

Ahmedinejad, 8 yıllık görev süresinin bitmesinin ardından 2013'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dünürü İsfendiyar Rahim Meşai'nin cumhurbaşkanı koltuğuna oturmasını desteklese de Meşai'nin adaylığı veto edilmişti.

EN BÜYÜK KOZU PARA YARDIMINI 5 KAT ARTTIRMAK

İran'daki bazı gazeteler, cumhurbaşkanlığı döneminde her vatandaşa her ay 450 bin İran Riyali (37 TL) para dağıtımını başlatan Ahmedinejad'ın miktarı en az 5 katına çıkaracağını vaat ettiğini yazdı. Ahmedinejad'ın aday olabilmesi durumunda söz konusu vaadin, seçimleri kazanabilmesi için en büyük kozu olarak değerlendiriliyor.

İki ay önce yapılan Milletvekili ve Uzmanlar Meclisi seçimlerinde muhafazakârların, başta başkent Tahran olmak üzere bazı önemli şehirlerde ağır yenilgi alması, bu kanattaki Ahmedinejad taraftarlarının güçlenmesine neden olduğu yorumlanıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • guneyli akademisyen 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu neden korkacaklar. sen aslinda iran'da ekonomiyi mahv ettin bir de israil'e cok iyi sempatizan kazandirdin pismemis laflarinla. gelirsen ulkyi yerle yeksan edersin ...
    Cevapla
  • süzer başaran 8 yıl önce Şikayet Et
    Demekki,siz iyi bir akademisyen değilmişiniz.Akademisyenler,dünyada olup bitenleri iyi analiz ederler çünkü.
    Cevapla
  • Doktor 8 yıl önce Şikayet Et
    Makam, mevki, para, şöhret, kibir, şaşalı debdebeli yaşamı reddetmiş, kuru çulda yatan, yer sofrasında yemek yiyen, 1978 MODEL arabasını fakirlere konut projesine bağışlamış, halk otobüsü ile işine gidip gelen GERÇEK MÜTEVAZİ CUMHURBAŞKANI. Seni çok özledik. ADAMSIN.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ismail iran orda git yasamak vatandas ol onu destekle cok yigitti ancak laf soylerdi en onemlisi icraaat arkadasim bizdeki onu fazlasiyla yapiyor
    Cevapla
  • Hasancan 8 yıl önce Şikayet Et
    eray akalın bu bahsettiğin konu doğrulanmadı. Çok önceleri vermişler silah falan.
    Cevapla
  • eray akalın 8 yıl önce Şikayet Et
    Filistine el altından silah veren tük ülke iran dedi,sen hala öğrenemediysen,geçmiş resmi haberleri şöyle bir incele...
    Cevapla
  • kürt 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrailli yok et necat
    Cevapla
  • erbat 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adamin yuhudilerle sarilma fotograflari var iran hic bi zaman israile vurmaz isidin vurmadigi gibi sevimligibi gorukuyor ama yaniliyoruz
    Cevapla
  • arad 8 yıl önce Şikayet Et
    o yahudiler israile ve siyoniste karsi olduklari icin ahmedinegadla fotoraf cekmisler . karalama kampanyasi kurmiyalim arkadas .
    Cevapla
  • Ertantanngmail 8 yıl önce Şikayet Et
    O Fotoğraf Siyonist ve İsrail karşıtı dindar Yahudilerle çekildi. Biraz okuyalım lütfen. Vahabilerin tuzağına düşmek istemiyorsanız tabi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı