PYD’nin haracı PKK’ya akıyor

Avrupa Kürt Araştırmaları Merkezi, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin işlediği insanlık suçlarını belgeledi.

PYD’nin haracı PKK’ya akıyor
PYD’nin haracı PKK’ya akıyor
GİRİŞ 26.04.2016 09:12 GÜNCELLEME 26.04.2016 09:39

Suriyeli Kürtler hakkında araştırmalar yapan Avrupa Kürt Araştırmaları Merkezi Başkanı Eva Savelsberg, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin insan hakları ihlallerinin çok ciddi boyutlara ulaştığı uyarısında bulundu.

“Savaş mazeret olamaz. PYD’nin çocuk asker kullanımına hayır” adını taşıyan kampanya hakkında açıklamalar yapan Savelsberg, bölge halkına, gazetecilere ve Kürt siyasetçilere uygulanan yoğun baskılar ve infazlara işaret ederek, “PYD Baas benzeri bir rejim inşa etti” dedi.

PARALARI PKK'YA AKTARIYOR

PYD bölgesinde muhalif Kürtlerin infaz edildiğini ve hapishanelerde işkence yaptığını açıklayan Merkez Başkanı Eva Savelsberg, bölgede BAAS benzeri bir rejim kuran PYD’nin, topladığı yüklü miktarda parayı PKK’ya aktardığını söyledi.

PYD İLE PKK ARASINDA FARK YOK

PYD’nin PKK’nın Suriye’deki kolu olduğunu, aralarında fark bulunmadığını dile getiren Alman uzman, PKK’nın son yıllarda değiştiği, kendi halkını öldürmediği, siyasi bir örgüte dönüştüğü savlarının doğruları yansıtmadığını vurgulayarak, PYD ile ilgili Batı kamuoyundaki olumlu algının bölgedeki gerçekleri göstermediğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler