Rakka operasyonu başladı

IŞİD'in karargah olarak kullandığı Suriye'nin Rakka kentine geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Rakka operasyonu başladı
Rakka operasyonu başladı
GİRİŞ 24.05.2016 15:10 GÜNCELLEME 24.05.2016 16:14
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Suriye'de IŞİD'in merkez olarak kullandığı Rakka kentini, ondan geri almak için uzun süredir hazırlığı yapılan operasyonun bugün saat 14.00 sıralarında başladığı duyuruldu.

Operasyona Kobani'nin güneyinden, içerisinde YPG'nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri, Ehrar Rakka ve Liwa Tahrir Tugaylarının katıldığı belirtiliyor.

Bölgedeki yerel kaynaklar ile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkan Mesut Barzani'ye yakınlığı ile bilinen 'Rudaw' adlı internet haber kuruluşunun, 'Flaş' koduyla geçtiği habere göre, Rakka operasyonu bugün saat 14.00 sıralarında başladı.

Kobani'nin 50 kilometre güneyinde bulunan Ayn İsa Kasabasından 3 kol halinde başlatılan operasyona, içerisinde YPG'nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri, Ehrar Rakka ve Liwa Tahrir Tugaylarının katıldığı belirtiliyor. Operasyona koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği belirtilirken, öncelikle ilk hedefin Rakka'yı kuzeyden kuşatmak olduğu öğrenildi.

Bir süre önce Suriye'nin Rojava bölgesinde bulunan Kobani'ye giden ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, orada operasyona katılacak olan Demokratik Suriye Güçleri yetkili ve komutanları ile görüşmüştü. ABD'li komutan görüşmede, Rakka operasyonuna başlanması durumunda ellerinden gelen desteği kendilerine sunacağını da söylemişti. ABD'li komutan Votel, Suriye'den sonra Ankara'ya gelmişti.

YORUMLAR 45
  • Çamaşırcı 7 yıl önce Şikayet Et
    YPG de İŞİD'de aynı çamaşırın farklı renkleridir
    Cevapla
  • ARAŞTIRAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Açık açık pkk Sunni Araplara saldırıyor. Siz bunu kurtuluş opersyanu olarak görüyorsunuz ??? YPG=PKK=PYD Araplara saldırıyor ne için Kurdistan için Görün bunları Türk kardeşlerim... Ben bir Kürt olarak bu Siyonist projeye karşıyım.Siz nasıl bu ABD maşası YPG yi destekliyebiliyorsunuz???
    Cevapla
  • asdfdafv 7 yıl önce Şikayet Et
    gereksız ne sacmalıyorsun kaybol
    Cevapla
  • Taşınma 7 yıl önce Şikayet Et
    İşidir taşınıyor anlaşılan acaba yeni yeri neresi olacak.!!!
    Cevapla
  • Dadas 25 7 yıl önce Şikayet Et
    bence kurtlerde araplarda kulaniliyor bu isit falan hepsi siyonizmin plani ve asla kurt devletide kurdurmazlar Turkiye musade etse bile ha petrol biterse birbirini yemeleride biter .
    Cevapla
  • VATANSEVER 7 yıl önce Şikayet Et
    isidi yaratan ve destek veren amerikan ve israil siyonizmidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak