185 bin Rakkalı Türkiye’ye geliyor

DAEŞ'in merkezi olan Suriye'nin Rakka kentine gerçekleştirilen operasyon sonrası yüzbinleri bulan siviller harekete geçti.

185 bin Rakkalı Türkiye’ye geliyor
185 bin Rakkalı Türkiye’ye geliyor
GİRİŞ 27.05.2016 10:39 GÜNCELLEME 27.05.2016 15:34
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Terör örgütü DAEŞ’in Suriye’deki ‘fiili başkenti’ Rakka’ya, içinde PYD’nin silahlı gücü YPG’nin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri’nce başlatılan saldırıların kent çevresine ulaştığı iddia edildi. ABD’nin de doğruladığı operasyon, Rakka’da sivil halkın hareketlenmesine yol açtı.

Bölge kaynakları kentten yüz binlerce insanın kaçtığını ve bunların büyük bölümünün yönünü Türkiye’ye çevirdiğini aktarıyor. Rakka’dan Halep’in Azez İlçesi’ne bağlı DAEŞ kontrolündeki Halfetli Köyü’ne ulaşanların sayısı 4 bine ulaştı. Sayının birkaç güç içinde 10 binlere ulaşabileceği belirtiliyor.

RAKKA’DA NÜFUS ERİDİ

İç savaş öncesi yaklaşık 400 bin nüfusa sahip olan Fırat Nehri’nin kıyısındaki Rakka’ya DAEŞ’in komuta heyetinin yerleşmesinden sonra nüfusunun 1 milyonu bulduğu tahmin ediliyor. Ancak hafta başından beri bu nüfus hızla eriyor.

ABD Hava Kuvvetleri’nin hafta başında kente üzerinde “Bağımsızlık vakti geldi evlerinizi terk edin” yazan broşürler atması ve PKK’nın Suriye uzantısı PYD’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) salı günü “Harekât başladı” açıklamasının ardından yüz binler kısmen güvenli gördükleri Halep’in kuzeyindeki Bab, Münbiç, Cerablus ve Çobanbey’e doğru yola çıktı.

Binlerce kişi de güneydeki Deyrizor bölgesine yöneldi. ABD’nin Voice of America servisinin internet sitesinde “Batılı diplomatların verdiği rakamlara dayanılarak” kentten en az 185 bin kişinin kaçtığı belirtildi.

DAEŞ DE İZİN VERDİ

Suriye İnsan Hakları Örgütü’nün bildirdiğine göre Rakka’nın boşaltılmasına DAEŞ yönetimi de izin verdi. Hatta örgütün komutan ve militanlarının aileleri, Rakka çevresindeki kasaba ve köylere gönderildi.

YORUMLAR 42
  • selimi 7 yıl önce Şikayet Et
    almayin daisli bunlar
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya yeni militanlar geliyooooooor
    Cevapla
  • yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    yok artıkkkkkkkk
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    sınırdan alınmasınlar.sınıra yakın bir yerde tutulup güvenlik altına alınsınlar.gelen sayı az değil bunlar Bahane edilip tampon oluşturulabilir suriyede yoksa ebedi bunlar bizde kalır
    Cevapla
  • atlas 7 yıl önce Şikayet Et
    arasinda bir dunya pkk li daes li olabilir dikkat edin. cunku takip ediyorum grup giriş lerinden sonra catisma artiyor. masum la pisliği iyi ayırt edin lutfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray zirvede farkı açtı!
Sadece ‘bakan yardımcılığı’ istemekle yetinmemiş... Özel’den Erdoğan’a 3 teklif