Bir ülke daha: Yeni İncirlik Kobani'de!

Suriye’de ABD’nin ardından Fransa da askeri üs kurma çalışmalarına başladı.

Bir ülke daha: Yeni İncirlik Kobani'de!
Bir ülke daha: Yeni İncirlik Kobani'de!
GİRİŞ 14.06.2016 09:19 GÜNCELLEME 14.06.2016 09:28
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Batılı devletler, daha önce üsleri bulunmayan Suriye’ye iç savaş sayesinde girmiş oldu.

Suriye’de altıncı yılına giren iç savaş, ülkeyi bölgesel ve küresel güçlerin oyun alanı haline getirdi. İran ve Rusya, Esad rejimine destek vermek amacıyla Suriye’de büyük bir askeri güç bulunduruyor. ABD ise IŞİD’e karşı desteklediği YPG üzerinden Suriye’nin kuzeyinde iki tane askeri üs inşa etti.

Suriye’deki güç mücadelesine son katılan ülke ise Fransa oldu. Fransız hükümeti, geçen hafta Münbiç operasyonuna destek vermek üzere Suriye’ye gönderdiği yaklaşık 200 askerin, YPG’nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) danışmanlık desteği vereceğini açıkladı.

FRANSA DA KOBANİ'DE ÜS KURACAK

Ardından PYD’ye yakın internet sitelerinde Fransa’nın bu askerler için Kobani’de bir üs kuracağı iddia edildi. Habere göre Kobani’nin Miştenur Tepesi’nde üs için çalışmalar başladı. Aynı kaynak, Kobani’de kendilerine destek veren İngiliz askerlerinin de olduğunu söyledi. Daha önce ABD, geçen yıl Rimelan’da ve mart ayında Kobani’de IŞİD’e karşı operasyonlarda kullanılmak üzere iki adet üs inşa etmişti.

MÜNBİÇ'TE SONA DOĞRU

Öte yandan SDG tarafından yürütülen ve 1 Haziran’dan beri devam eden Münbiç operasyonunda, şehrin çevresindeki bütün köylerin IŞİD’den temizlendiği belirtildi. Amerikan ve Fransız askerlerin de yer aldığı operasyona uluslararası koalisyon uçakları da hava desteği veriyor.

YORUMLAR 28
  • ASU 7 yıl önce Şikayet Et
    hadini bilmez cahilmi yoksa provatormu yoksa bir vatan hainimi metin denen yorumyazan eyer sende kominist zihniyeti varsa beliki duzen bozanlardasin yok deyilsen bir irki toptan ayni kaba koyman lanet okuman nasil aciklanir
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHın laneti kürtler ve yahudiler üzerine oslun
    Cevapla
  • Bop 7 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet büyük ortadoğu projesinde sona doğru yaklaşıldı.şimdi rusyayı oradan çıkartacaklar.israile koridor açıyorlar.sözde kürt devleti kurup yahudi barzaniyle israili musula kadar genişletecekler.neticede abdnin ortadoğu karakolu israil.pedi biz ne yaptık??tüm bunlara çanak tuttuk.istanbul latin işgalinde bizans halkının sözü var meşhur.latin külahı görmektense osmanlı sarığı yeğleriz diye.esad zalimini desteklemem ama görünen o ki esad kalaymış daha iyimişti.
    Cevapla
  • ŞEHZADE. 7 yıl önce Şikayet Et
    Hani Türkiye işgalciydi.Yaygarayı koparıyordunuz tehdit ediyordunuz.Hadi sıkıysa bunları tehdit edin.Bu durum karşısında sesi çıkmayan zavallı maşa lar..
    Cevapla
  • doğru 7 yıl önce Şikayet Et
    Necmettin erbakanı dinleyiniz. her sorunu cevabını yaklaşık 15 sene önce ayrıntısı ile anlatmıştır. uyanık olun . hedef türkiyedir. göreceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız