200 bin kişi Mescid-i Aksa'da namaz kıldı

İsrail'in 45 yaş altı erkeklere izin vermemesine rağmen Mescid-i Aksa'da 200 bin kişi toplanarak cuma namazı kıldı.

200 bin kişi Mescid-i Aksa'da namaz kıldı
200 bin kişi Mescid-i Aksa'da namaz kıldı
GİRİŞ 17.06.2016 16:23 GÜNCELLEME 17.06.2016 16:23

On binlerce Filistinli sabahın erken saatlerinden itibaren Batı Şeria ve Kudüs arasındaki askeri kontrol noktalarını geçerek Aksa'nın yolunu tuttu. Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinin yakınlarındaki yolları trafiğe kapatan İsrail askerleri, otobüsler dışında hiçbir aracın geçişine izin vermedi. Saatler süren yolculuğun ardından yürüyerek Aksa'ya ulaşabilen Filistinliler, mescidin avlusunu doldurdu. 

Vakıflar Dairesi Müdürü Azzam el-Hatib, yaklaşık 200 bin Filistinlinin cuma namazını Aksa'da kıldığını söyledi. İsrail polis sözcüsü Luba Samri de yaptığı yazılı açıklamada, saat 11.00'e kadar Batı Şaria'dan Kudüs'e geçenlerin sayısının 80 bini bulduğunu belirtti. 

NAMAZIN ARDINDAN İZDİHAM YAŞANDI

Batı Şeria ve Gazze'de yaşadıkları için İsrail'in olağan günlerde Kudüs'e geçişlerine izin vermediği Filistinliler, Aksa ve Kubbetu's Sahra önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Filistin Kızılayının görevlendirdiği bazı Filistinliler, kalabalığın üzerine su serperek sıcağın etkisini azaltmaya çalıştı.

Namazın ardından Aksa'nın kapılarında bir saatten uzun süre izdiham yaşanırken, şehrin dar sokaklarında kalabalık ve sıcaktan dolayı bazı Filistinliler fenalık geçirdi.
Mescid-i Aksa'nın kapılarında ve Eski Şehir olarak bilinen Kudüs'ün sur içi bölgesinde binlerce İsrail askeri hazır bekledi. Polis helikopterleri ve balonlara yerleştirilen polis kameralarıyla da şehrin üzerinden sürekli görüntü alındı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler