İran'dan bir Rusya açıklaması daha

İran Meclisi Milli Güvenlik Başkanı, İran’ın Rus savaş uçaklarına yalnızca yakıt ikmali desteği sağladığını belirtti.

İran'dan bir Rusya açıklaması daha
İran'dan bir Rusya açıklaması daha
GİRİŞ 18.08.2016 07:38 GÜNCELLEME 18.08.2016 07:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Meclis Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Rusya’nın Suriye’deki hedefleri vurmak için İran’daki Hamedan Hava Üssü’nü kullandığı haberine ilişkin açıklamada bulundu.
 
Burucerdi, "Rus savaş uçakları yalnızca yakıt ikmali için üssü kullanıyor. Üste yapılan sadece bundan ibarettir. Üste ne bir Rus savaş uçağı konuşlandırılmıştır ve ne de burası bir Rus üssü olmuştur" dedi.

Burucerdi kararın, İran - Rusya ikili ve İran, Rusya, Suriye ve Irak dörtlü işbirliği anlaşması kapsamında terörle mücadele hedefiyle Milli Güvenlik Yüksek Kurulu’nda alındığını kaydetti.
 
Rus S-400 hava savunma sistemlerinin söz konusu üsse yerleştirildiği iddiası yalanlayan Burucerdi, " Rusya tarafından İran topraklarında her hangi bir konuşlandırma söz konu değildir" diye konuştu.
 
Meclis Başkanı : Rusya’ya üs vermedik
 
İran meclisinde bu sabah konuşan Meclis Başkanı Ali Laricani de, "İran, Rusya veya her hangi bir başka ülkeye askeri üs tahsis etmemiştir. Bir müttefik olarak Rusya’yla Suriye gibi bölge meselleri konusunda işbirliği içinde olsak da askeri üs vermiş değiliz" dedi.

YORUMLAR 11
  • ömer faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    azı siyonistlerin mezhep kışkırtmalarına alet oluyorsunuz. büyük selçuklu torunları olarak aynı yönetimden aynı coğrafyadan ve aynı dinden geliyoruz. herşeyimiz aynı niye düşmanlığı körüklüyorsunuz. suriyede iranın istediği hangi durum türkiyenin aleyhinedir ALLAH aşkına bir düşünün. İRAN doğru tavır almasaydı bu gün TÜRKİYE kim bilir kimin sofrasında pay ediliyor olacaktı. allah REİS e ve İRANA uzun ömür versin. herşey yoluna girecek siz yazdıklarınızdan utanacaksınız.
    Cevapla
  • süzer başaran 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyosun.İranın tavırları kesin ve ciddidir.Pakistanı bile susturdu.
    Cevapla
  • ömer faruk 7 yıl önce Şikayet Et
    Ağustos ayının başında yine basın mensupları ile buluşan Hüseyin Şeyhülislam, bu kez de ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki varlığını ve PYD’ye desteğini eleştirmiş, Washington yönetiminin bölgeyi etnik temelde bölme planından bahsetmişti. Şeyhülislam bu bağlamda “Kürtler şimdi varlıklarını Akdeniz’e kadar genişletmek istiyor ancak ne kadar başarılı olacaklar göreceğiz” diye konuşmuştu. BU İRANDA YAYIM YAPAN BİR İNTERNET haberi iran suriye konusuda olduğu gibi tüm konularda türkiye ile aynı çıkarlara sahip . iranın çıkarı türkiyenin ki ile aynı zaman zaman türkiye sapmalar yaşasada sonunda iranı dediği noktaya geliyor.
    Cevapla
  • Muaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz de Amerika'ya vermiyor muyuz? Hem de Alman ve Amerikalılara üs olarak kullandırıyoruz,iğneyi başkasına çuvaldızı kendimize batırmamız lazım,bu şer güçleri bir an önce bu vatan topraklarından atmak gerekir.
    Cevapla
  • avşarelleri sarız 7 yıl önce Şikayet Et
    iran niye israel le savaşmaz da suriyede ırak ta savaşır....
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Yine iran düşmanları atıp tutmuş.Buraya öyle şeyler yazdıkça günaha giriyorlar.Sorumluluktan kurtulamazlar.Bu dünya da da çıkabilir bir yerlerinden .Benden söylemesi.Neyse... Tarih dikkatli incelenirse persleri arkadan vuran göktürklerdir.Üzülerek söylüyorum yani bizim atalarımız ilk arkadan vurma işlemi yapmış. Kanıt:Göktürkler sasanilerle(2.pers)işbirliği yapıp akhun devletini yıkmış.Daha sonra bu durumdan güçlünen atalarımız (göktürkler)bizansla işbirliği yapıp,bizansla beraber sasanilere savaş açmış.Daha başka örnekler var.Hepsini nasıl yazıym cahiller.Araştırın ve görein.İftira atmayın.Ben özeleştiriyi seven bir insanım.Çünkü kimseyi kandıramayız
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Yekta gibi insanların türk asıllı olduğuna inanmıyorum.Çünkü gerçek türk hatalarından ders çıkarıp kendini geliştiren iyiye güzele doğru bu sayede yaklaşan insandır.(Hatalar derken görtürkler tarafından perslere karşı yapılan ihanet hatasını kastediyorum.Günümüzle ilgili değil.Yani taa o devirden bahsediyorum.Çünkü ondan sonra persler bu işe kızmış yavuz dönemine kadar türklere kn beslemiş ve hatta günümüze kadar sürebilmiş bi şey bu.)
    Cevapla
  • yekta 7 yıl önce Şikayet Et
    Göktürkler senin atan olamaz bence iyice araştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!