ABD'nin yeni ayak oyunu: Ateşkes!

Terör örgütü PKK/PYD'nin en büyük destekçisi ABD, Türkiye'nin başarısını boşa çıkarmak için 'ateşkes' oyununu piyasaya sürdü.

ABD'nin yeni ayak oyunu: Ateşkes!
ABD'nin yeni ayak oyunu: Ateşkes!
GİRİŞ 31.08.2016 09:43 GÜNCELLEME 31.08.2016 09:44
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PYD/PKK'ya her fırsatta desteğini açıklayan ABD, Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı' harekatındaki başarısını boşa çıkarmak için ayak oyunlarına başladı. ABD, Fransız haber ajansı AFP üzerinden 'Türkiye ile PYD arasında ateşkes anlaşması yapıldığı' iddiasını yaymaya başladı. Türkiye'nin DAEŞ'i püskürtmesiyle iki yıldır PYD'ye verdiği destek sorgulanan ABD'nin operasyonlara ortak olma girişiminde bulunduğu da belirtiliyor.

Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve Cerablus bölgesindeki terör unsurlarını temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı Harekatı' bir haftasını dolduruyor. TSK'nın desteğiyle ilerleyen Özgür Suriye Ordusu, şu ana kadar terör örgütleri DAEŞ ve PYD/PKK'nın elinden 38 köyü kurtardı.

ABD TEDİRGİN OLDU

Türkiye'nin Suriye topraklarında DAEŞ ve Fırat'ın doğusundaki terör örgütleri PKK-PYD'ye yönelik başarılı operasyonları ABD'yi tedirgin etti. TSK'nın Özgür Suriye Ordusu ile kaydettiği ilerlemeyi boşa düşürmeye çalışan ABD şimdi de kamuoyu üzerinden ile Türkiye ile PYD arasında ateşkes anlaşması yapıldığını duyurmaya başladı.

AFP'DEN ATEŞKES İDDİASI

PKK'nın Suriye'deki koluna kalkan olan ABD, PYD'yi resmi bir muhatap olarak gördüğü sözde açıklamayı ise Fransız haber ajansı AFP üzerinden yaptı.

AFP, ABD Merkez Komutanlık Sözcüsü Albay John Thomas'ın "Türkiye ve Kürt gruplar Suriye'de çatışmayı durdurmayı kabul etti" dediğini iddia etti. Thomas'ın, "Taraflar DAEŞ'e karşı odaklanacak" sözlerini aktaran AFP, anlaşmanın birkaç günlük olduğunu öne sürdü.

OPERASYONA ORTAK OLMA ÇABASI

Suriye'de PYD'ye verdiği destek sorgulanan ABD'nin 'ateşkes' perdelemesiyle Türkiye'nin DAEŞ'i başarıyla püskürttüğü operasyona ortak olma girişiminde bulunduğu da belirtiliyor.

YORUMLAR 79
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    abd bizim gibi koca bir devleti degil bir terör örgütünün dostudur,bizden uzak olsun yeter
    Cevapla
  • yoldaş 7 yıl önce Şikayet Et
    aynı şekilde deeş abd de böyle faaliyetlerde-eylemlerde bulunsa ve abd nin operasyonuna tüm dünya ülkeleri dur dese duracakmıki, dinlemeyin yahudi bozmalarını
    Cevapla
  • Alican 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd fırat kalkanı operasyonundan uzak durmalı.Eğer ki müdahil olursa biz kaybederiz.Ayrıca ateşkes sadece aldatmaca..Toparlanıp plan yapmak için zaman kazanmaya çalışacaklar..İlk anda abd daeş'e attığı uyarıcı bombardımanı yapmasa askerimiz hepsini enseliyordu.abd daeşi koruyor.Daşei tamamen ortadan kaldıracak bir taaruz yapın abd karşınıza çıkar..Daeş gibi satılık piyonlar olmazsa abd müslümanları ne ile suçlayıp batılıları arkasına çekecek.Batılı koalisyonlarda çatlak sesler çıktığında belçika ve fransada iki bombalama yapıp tekrardan dikkatleri ve desteği kendi lehine, istediği yöne çeviriyor..Oyun bu kadar basit..
    Cevapla
  • HAKKI KARAGÜL 7 yıl önce Şikayet Et
    onlarla ateşkesi abd yapmış ,biz bu işi btireceğiz.babası abd ymiş sonuç deyişmez.
    Cevapla
  • anti darbeci 7 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın baş terör ihracatcısı ameriKAN la beslenen de oyun bitmeeeeeeeeeeez büyük şeytana inanmayın demokrası ateşkes sıkıştıklarında akıllarına gelir gerisi lau guzaaaaaaaaar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!