Rusya'dan ABD'ye uyarı: Sürprize hazır olun

Suriye'ye yerleştirdikleri füze savunma sistemi hakkında konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, ABD'yi uyardı: Sürprize hazır olun.

GİRİŞ 06.10.2016 20:50 GÜNCELLEME 07.10.2016 09:59
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelere yapılacak hava veya füze saldırılarının Rus askerleri için tehdit oluşturacağını belirterek, "Amerikalı stratejistlere hatırlatmak isterim ki S-300 ve S-400'lerin etki alanı, tanımlanamayan nesneler için sürpriz oluşturabilir." dedi.

Konaşenkov, Moskova'da yaptığı açıklamada, bazı basın kuruluşlarında yer alan "ABD'nin Suriye'de rejim güçlerine karşı askeri operasyon yapabileceği" yönündeki haberleri değerlendirdi.

Suriye'de kurulu koordinasyon merkezindeki Rus subayların çoğunun sahada görev yaptığını ifade eden İgor Konaşenkov, "Bu nedenle Suriye hükümeti kontrolündeki bölgelere yapılacak hava veya füze saldırısı, Rus askerleri için açık bir tehdit oluşturur. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Deyr ez-Zur şehrinde ordu birliklerini bombalamasının ardından, Rus askerlerine karşı olası hataları önlemek için tüm tedbirleri aldık." diye konuştu.

SİSTEMİN ROKETİ TANIYACAK VAKTİ OLMAZ, SÜRPRİZE HAZIR OLUN

Konaşenkov, Amerikalı mevkidaşlarına bu tür planları hayata geçirmeden önce olası sonuçlarını iyi hesap etmelerini tavsiye ederek, "Amerikalı stratejistlere hatırlatmak isterim ki S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerinin etki alanı, tanımlanamayan nesneler için sürpriz oluşturabilir. Sistemin, roketin menşeini belirlemek için vakti olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 55
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi biz de zevkle izleyelim.
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kayıkçı kavgası ,böyle şeylere inanmayın. Dünyaya mesaj veriyorlar biz savaşa hazırız aman haaa bize karşı akıllı olun diye.He bide silah satışı var tabii işin icinde yani reklamlar.
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    abd nin bundan korkucagını sanmıyorum
    Cevapla
  • Sinan polat 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve yandaşları İslam dünyasını kana bularken biz onlara incirlik üssünü açıyoruz. Dökülen kanda onay verenlerin payı var . Allah Kahhar ismiyle onları kahretsin.
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz heyecan yapmayıp izlemek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez