Bu feryada kim nasıl dayanabilir!

Suriye'de Rusya ve Esed rejiminin yoğun saldırılarına maruz kalan Halep'te büyük bir katliam yaşanıyor...

Bu feryada kim nasıl dayanabilir!
Bu feryada kim nasıl dayanabilir!
GİRİŞ 30.11.2016 15:50 GÜNCELLEME 30.11.2016 23:42
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Hava saldırılarıyla yaptığı katliama doymayan Esed rejimi, kara operasyonuyla blgeden kaçan sivillere saldırıyor. Her geçen gün saldırıları arttıran Esed, Cub el-Kubbe mahallesine aralarında kadın ve çocukların da olduğu 45 kişiyi katletti. Haber7 yazarı Esra Elönü Halep'teki kadın ve çocukların dilinden yaşanan katliamı anlattı.

OĞLUM LA İLAHE İLLALLAH DE

“Halep” yazarken parmak uçlarım sızlıyor. Halep yazarken, dağ arkalarından rüzgâr melekleri, yattığımız yerden vahlanışımıza nefsimize doğru şahlanışımıza “Edep” diye haykırıyor. Halep bir ekmeğin kırıntısı gibi, öpsek seni koysak kenara bir bebeğin ağzında dağılıp son sütü olacaksın..

Bir tarafta “ Oğlum üşütme”. Oğlum düşeceksin, oğlum terleme diye koruduğunuz evlatlar. Diğer tarafta “ Oğlum La İlahe İllallah de” diyerek yaralı ceylanlarını toprağa girmeye telkin eden Anneler. Burada ah burada evlatlarınızın üstünü örtüp ışığı kapamak varsa Halep’te evlatlarının yaralı ellerini Allah’a açıp ekmeğe bakan gözlerini son kez kapamak var. 

Oğlum La İlahe İllallah de!

Az kaldı oğlum buradan sonrası cennet. Korkma oğlum bu zalimler cennete girmeyecek. Seni cennetin kapısından alacaklar, önce arkadaşlarını göreceksin sonra hepsinin yaralarını saran Resulullahı. Bu kanayan başını onun ellerinin arasına koyduğunda say ki Dünyaya geldiğin ilk gün.

 

Ya Resulullah bıraksalardı ona seni öğretecektim, bıraksalardı eteklerimize değil sana tutunmayı öğretecektim. Bıraksalardı sütüm sana helal olsun diyecektim. Benimki Musa, Onunki Zekeriya, şu kundağında acı emen Muhammet. Kucaklarımızda ölü serçelerle sana geldik. Biz onları Dünya’ya değil Halep’e getirmişiz.

Dünya’ya gelenler büyüdü Ya Resulullah, Halep’e gelen Musa’ları vurup kucaklarımıza attılar. Bize senin adınla çağıracağımız evlat bırakmadılar. Bize Firavunların yağdırdığı bombalardan kaçıp “Korkma Musa bu son geçecek” diyerek sarılacağımız evlat kokusu bırakmadılar. Kokumuzu cennetimizi aldılar Ya Resulullah. Bize, dudaklarımızdaki feryadı ayaklarındaki çamuru öperek teselli edeceğimiz Ahmet bırakmadılar, İsmail bırakmadılar Musa bırakmadılar!



Onları son secdeye varır gibi ve o secdede ağlar gibi yavaş yavaş emziriyoruz,.. Onlar ki bizi hiç üzmediler, büyümeyen yavru bizi niye üzsün. Bize akşam ezanı okunmadan kapılardan çağıracağımız evlat bırakmadılar! Bize  elbiseler dikip bayram sabahı müjdeleyecek evlatlar bırakmadılar. Bize babasıyla bayram namazına giderken elimizi öpecek ceylan bırakmadılar. 

Ya Resulullah sen ki yetimlerin mahzunluğunu elinde toplayıp secde secde ağlayansın. Sen ki öksüzün başını cennet cennet okşayansın. Biz bu serçeleri nereye uçuralım. Nereye uçsunlar ki sırtlarında taşıyacakları ölüm fazla gelmesin. Nereye uçsunlar ki anne diyebilecek kadar büyüsünler nereye uçsunlar ki elbiselerini giyip aynaya bakabilecek kadar uzasın boyları. Nereye uçsunlar ki saçlarını zafer ilahileriyle biz tarayalım Firavunlar taramadan önce. Nereye uçsunlar ki döneceklerinden umudumuz olsun. Nereye uçsunlar ki kucaklarımız onların musallası olmasın.

 Biz bu gözyaşlarını nereye dökelim Ya Resulullah

Oğlum La İlahe İllallah de.. Öyle doyacaksın ki şehadete hiç acıkmayacaksın. Kurşundan delinmiş sırtın bir Sevr mağarası gibi, seni zalimlerden saklayacak güvercinler, acına ağ örecek örümcekler.

Rabbim sen Kahhar olmasaydın, kurşunun deldiği yerden cennet güvercinleri fışkırır mıydı toprağa.. Sen Kahhar olmasaydın Musa’sını bu kadar yiğitçe cennete hazırlar mıydı bir anne. Ve sen Kahhar olmasaydın yavrusunun kopmuş elini göğüne kaldırıp yağmuruna öptürür müydü bir baba.. Rabbim yaşamak nerede doğduysa mazlumları oraya yetiştir. Zalimlerin yüzünü dağıttıkları çocuk yüzlerinin içine göm. Onların da saçları namlunun ucunda uzasın. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 92
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu katliama göz yumanları ve yardım edenleri Allaha havale ediyorum.
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahım zalimleri helak et
    Cevapla
  • Muhammed Mardin 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu sadece o anda lailahe illallah dediği için bu mazlumların peygamberimize inanmadığını nerden çıkarıyorsunuz vicdansızlar.Bem bugün Suriye'de bu kadar insan öldü diyorum.Konuştuğum kişi hırsızlık yapan ya da oruç tutmayan Suriyelilerden bahsediyor.Felluce için de insafsızlar Irak halkı da müstehakını buldu demiyorlar mıydi bu cenneti garanti! edenler?Dünyanın neresinde zulüm gören bir müslüman varsa yüreği yanmayıp mazlumun kusurunu araştırmakla uğrasmak kamil bir mü'min olunmadığını gösterir.Afrika,Arakan,Filistin,Mısır,Türkistan neyse Suriye de bizim için aynıdır.
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Nerde bu zalim esadin saksakcilari. Nerde bu sia kılıklı insan müsvetteleri. Nerde bu suriyede eline silah alan muslumanlari kotuleyen insan kılıklı vicdan yoksunu zavallılar. Allahtan dilegim ahirette esadla birlikte olursunuz..
    Cevapla
  • MURATIM 7 yıl önce Şikayet Et
    işid de eline silah aldı. şimdi işide iyi mi diyelim. bak o işid yılanalrı kaç askerimizi şehit etti..suriye artık 10 yıl iflah olmaz. orada gelen ölür giden ölür.. boşalana kadar . israilin arka bahçesi olana kürt devleti kurulana kadar. bizimkiler de abd ye arabistana katara fazla güvendiler.. büyük oyunu göremediler..
    Cevapla
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi sen yardım et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...