YPG'li teröristlerin Türkiye korkusu

ABD'nin silahlandırarak eğittiği YPG'li teröristler, Türkiye'nin kente girişini yavaşlatmak için her taktiği denemeye başladı.

YPG'li teröristlerin Türkiye korkusu
YPG'li teröristlerin Türkiye korkusu
GİRİŞ 14.03.2017 08:57 GÜNCELLEME 14.03.2017 08:58
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin hedefindeki Münbiç'te sözde sivil yönetim ilan eden terör örgütü YPG 'Münbiç askeri meclisi' çatısı altında 3 bin teröriste kamplarda eğitim veriyor. YPG'li teröristlerin Münbiç'in batı köylerine de Suriye rejim bayrağı astığı görülüyor

PKK'nın Suriye kolu PYD ülkenin kuzeyindeki Münbiç ilçesinde sözde 'sivil yönetim' kurduğunu açıkladı. PYD'li teröristler yüzleri kapalı ve PKK flamasıyla birlikte savaş sloganları atarak yürüyüş düzenledi.

ABD'den Münbic'e 200 asker, 50 zırhlı 

Demokratik Suriye Güçleri'ne bağlı Münbiç Askeri Meclisi'nden bir yetkili, ABD'nin kısa süre önce 50 zırhlı araçla birlikte 200 askerini daha Münbiç'e gönderdiğini belirtti. 

Kuzeye konuşlandılar 

Münbiç Askeri Meclis yetkilisi Sputnik'e şunları söyledi: "ABD, ÖSO ve Türkiye'nin saldırılarından kurtarmak amacıyla, Münbiç kentine 2 hafta önce askerlerini ve zırhlı araç ile ağır silahlar göndermişti. 

Kısa süre önce 200 asker ve 50 zırhlı araç daha gönderdi. Çünkü ihtiyaç var. ÖSO ve Türkiye, Münbiç'in batısındaki köylere saldırıyor. Yeni gelen ABD askerleri kentin kuzeyindeki köylerde konuşlandırıldı. ABD ve koalisyon güçleri, bizlere Münbiç kentinin savunulması için daha fazla asker göndereceklerini bildirdi." ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki Kobani, Rimelan, Haseke, IIol, Tel Abyad, Şedadi ve Münbiç kentlerinde askeri personeli ve üsleri bulunuyor. (Gazatevatan)

YORUMLAR 22
  • Berk 7 yıl önce Şikayet Et
    abd bu haınlerı kaç yıl koruyabılecek ? Enınde sonunda ABD gidecek 50 sene sonra olsa da çekılecek işte o zaman hainlik nedir ve nasıl cezalanıdırılır Türk Gibi göstereceğiz! Kadın ve cocoukları ayırın aman dileyene donumayın silah çekene de asla acımayın ! Bu çığlık tüm ortadoğuda yankılanacak
    Cevapla
  • senol 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim yıllardır müttefik stratejik ortak diye adlandırdığımız abd yıllardır düşmanımız olduğunu tekrar teyit etmemizi sağlamıştır hiç onlar var bombalamayalım demeden atın üstlerine kendileri istedi bunu benim düşmanımla ortak olan benim düşmanımdır artık bu tür davranışlara sert cevap verelim ne olacaksa olsun artık biz bunca şehidi ne diye verdik...
    Cevapla
  • gerçek 7 yıl önce Şikayet Et
    yüzünü niye kapatmış namahrem mi var
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    galipolan allahtır.
    Cevapla
  • Yozgatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz daha Müslüman Türk Milleti'nin kahramanlarıyla çarpışmadıysanız zaten sağsınız demektir. Vuruşan kişi bir daha Türklerle vuruşmak istemez. En son, Kore harbinde, Çinliler; Türklerle Kumyanjanmi'de karşılaşmış, sonra tövbe etmişlerdi Türklerle bir daha savaşmaya. Akılınızı başınıza devşirin bu millet sel olur akar da kimse durduramaz sonra.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!