Sebavi'den Barzani'ye uyarı! Sudan'ı hatırlayın

Arap dünyasınca ünlü hukukçu Sebavi, İsrail desteğiyle yapılan korsan referandumun iç savaşla sonuçlanacağını söyledi.

Sebavi'den Barzani'ye uyarı! Sudan'ı hatırlayın
Sebavi'den Barzani'ye uyarı! Sudan'ı hatırlayın
GİRİŞ 28.09.2017 17:09 GÜNCELLEME 28.09.2017 17:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Hukuk alanında Arap dünyasının tanınan isimlerinden Uluslararası Hukukçular Birliği üyesi Iraklı Dr. Ziyad Muhammed Hamud el-Sebavi, israil desteğiyle Kuzey Irak'ta korsan bir devlet ilanına hazırlanan IKBY yönetimine çarpıa uyarılar yaptı. Açıklamasında Sebavi, Sudan'ın bölünmesi sürecinde yaşanan dramı hatırlatarak, iç savaşla sonuçlanan ayrılığın ardından binlerce Sudanlının kuzeye göç etmek zorunda kaldığını anlattı. Sebavi şunları söyledi:

ORADA İÇ SAVAS ÇIKTI

"İsrail Güney Sudan'daki Hristiyan kesimi kışkırttı ve 2011'de John Garang'ın liderliğinde referandum yapıldı. Ardından yüzde 98.8 kabul oyuyla Sudan Cumhuriyeti kuruldu. Güney Sudan sokaklarında 'Teşekkürler İsrail' sloganları yankılandı. Ancak bağımsız devlet hayalinin gerçekleşmesinden birkaç ay sonra Güney Sudan'da iç savaş doğdu. Binlerce kişi Kuzey'e sığınmacı olarak dönmek zorunda kaldı. Güney Sudan'da yaşayan milyonlarca vatandaş kendi ülkelerinden kat ve kat fakir olan komşu ülkelere akın ettiler."

HER YERE ÇÖKTÜLER

"IKBYninoldu-bitti referandumu sadece Erbil. Süleymaniye ve Duhok'u kapsamış olsaydı itirazlar düşük kalırdı. Ancak Kerkük, Musul çevresi. Zumar, Tuzhurmatu, Sefahattin ve Diyala'yı da kapsayınca tepkiler büyüdü. Zumar'da Arap çocuklarına kimlik verilmedi. Aynı zamanda Türkiye, iran ve Suriye'den gelen ve Iraklı olmayan 11 bin Kürt de nüfus daireleri eliyle vatandaş yapıldı. 2003'ten beri nüfusu değiştirilen yerler zorla teslim alındı"

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 13
  • Kerim 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok
    Cevapla
  • Düzceli 6 yıl önce Şikayet Et
    Yakında mülteci kürt kardeşlerim de ülkemize sığınacak. Çünkü Kobani'de kanton ilan eden PKK mağdurları kaçarken Aylan Kürdi'nin cesedi Bodrum sahillerine vurmuştu. Müslümanın dostu müslümandır. Israil bayrağı saĺladın diye sana dost olmaz.
    Cevapla
  • Elazığlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kerkük'e 700 bin Kürt getirmişler. Türkmen nüfusunu geçsin diye. Ne olacak? Elinize ne geçecek. Kendi menfaatleri için dünyayı topyekün ateşe vermekten çekinmeyecek bu lanetlilere uymak size ne kazandıracak? Bunların kurgularından bugüne kadar kim kazanmış kendileri dışında biri açıklasın lütfen.. Barzani ve yönetici kadrosuna noktasal operasyon yapıp imha etmeyi becerebilsek bir çok kötülüğü bertaraf edebiliriz aslında. Ama çok zor. Eminim istihbarat okyanus ötesi üst düzeyleri kadar koruyordur..
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    israail arapları lime lime etmiş soyup soğana çevirmiş aeap yarımadasında tek bir arap devletş olsa idi dünyanın hangi gücü gelse ortadoğuda böyle kan dökemezlerdi.bir devlet kurmak içöin aynı dili kullanman yerli iken birbirlerinin dini görüşlerine batı uşaklığına çok temayül etmiyecekler
    Cevapla
  • halili 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bi ideal uğruna ellerinden geleni yapıyorlar. Bizde sürekli şikayet ediyoruz. Halbuki bizimde planımız bizimde çabamız olmalı. Ve fedakarlık yapmalıyız. Onların dostu şeytan bizim dostumuz Allah. Galip olan Allahdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor