Barzani’nin planı herkesi şaşırtacak

Tüm tepkilere rağmen ısrarla bağımsızlık referandumunu gerçekleştiren Barzani'nin 1 Kasım seçimlerinde izleyeceği yol belli oldu.

Barzani’nin planı herkesi şaşırtacak
Barzani’nin planı herkesi şaşırtacak
GİRİŞ 10.10.2017 10:01 GÜNCELLEME 10.10.2017 10:02
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bölgedeki IKBY'ye yakın kaynakların birleştiği ortak nokta şöyle; Barzani 1 Kasım seçimlerine girmeyip yerine büyük bir olasılıkla oğlu Mesrur Barzani’yi gösterecek. Seçimlerden sonra da siyaseti bıraktığını ve referandumu askıya aldığını açıklayacak.

BARZANİ NEDEN BUNU YAPACAK?

Barzani çocukluk hayalim diyerek yola çıktığı işi başarmaya yakından neden bunu yaptığı ise şöyle yorumlanıyor; Zaten 1.5 yıl önce siyaseti bırakacağını açıklamıştı. Şimdi bir planı işletiyor. “Benden sonrakilere bağımsızlık için yetki bıraktım” diyecek ve aktif siyaseti bırakacak.

AKIL HOCALIĞI YAPACAK

Böyle bir dönemde Barzani sembolik olarak çekilmeyi ve arka planda akıl hocalığı yaparak farklı ülkelere ilişkileri düzeltmeye çalışacak.

Referandumla ilgili ise Mesud Barzani'nin referandumu askıya alarak sonuçlarını Irak, Türkiye ve İran’la müzakere için elinde koz olarak tutacağı söyleniyor.

Bilgileri Habertürk'ten Nagehan Alçı köşesinden paylaştı.

YORUMLAR 17
  • Deale 6 yıl önce Şikayet Et
    Askıya alması bizi ilgilendirmez. Mudahale etmemiz gerek.. kerkukün etnik yapisi degistiriliyor. Turkmenler azınlik olacak yakinda. Buna sessiz kalinmamasi gerek
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu kimki.ipi siyonist kafir iblis yahudilerin elinde.bu sadece bir piyon.
    Cevapla
  • Vatan sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Bölge ülkeleri böyle şarlatana öyle bir koz bıraksınki artık gelecekteki nesli dahil cüret edemesin,böyle maşa kuklacılıkla oynanan oyunlara birdaha kimse cüret edemesin.
    Cevapla
  • La havle... 6 yıl önce Şikayet Et
    Israil de istiyor diye barzani ısrailli mi oldu yani. Pkk desteklemiyor türkiye ve ıran da desteklemiyor eee bu mantıkla düşünürsek türkiye ve ıran pkk ile aynı görüşte.. bu ışte bir yanlışlık var. Demekki ölçü bu olmaması lazım.
    Cevapla
  • YozGaT 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz kesin FETÖ sünüz kaos virüsü
    Cevapla
  • Rotterdam 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu barzani zaten yahudi. Yillar evvel Turkiye pasaport vermek istedi, istemedi benim israil pasaportum var diye.
    Cevapla
  • fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    sana kim dedi nereden duydun pkk nın desteklemediğini?
    Cevapla
  • Dulqarnein 6 yıl önce Şikayet Et
    abd ve israil icin referandumun sonu hic fark etmezdi, ya hayir ya evet, hic fark etmezdi, YETERKI (abd ve israil icin) REFERANDUM yapilmis olmali idi, barzaninin görevi buydu referandum yapilsin, sonra kenara cekilecek zorlandi... yerine baska bir siyonist gelecek kendi oglumu akrabasi bilmem, ama o da bir siyonistanci bir barzanidir, REFERANDUM tam iptal edilmesi neden hayir dan daha önemli oldugunu anladinizmi? hic yapilmamaliydi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı