Çin'den Kudüs için Filistin'e destek!

Çin Uluslararası Radyosu - Kudüs'ün statüsüyle ilgili tartışmalar sürerken, Çin dışişlerinden konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Çin'den Kudüs için Filistin'e destek!
Çin'den Kudüs için Filistin'e destek!
GİRİŞ 06.12.2017 15:51 GÜNCELLEME 06.12.2017 15:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang bugün Beijing'de yaptığı açıklamada, Kudüs'ün statüsünün, karmaşık ve hassas bir mesele olduğunu belirtti.

 

 

Geng Shuang, bölgenin barışı ve güvenliği göz önünde bulundurulması, yeni zıtlaşmalar yaratmaktan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Gelişmeleri yakından izlediklerine dikkat çeken sözcü, Çin hükümetinin bölgede anlaşmazlıkların tırmanmasından duyduğu kaygıyı dile getirdi.

Geng Shuang, "Ortadoğu barış sürecini öteden beri kararlılıkla destekleyen Çin, Filistin halkının meşru davasını destekliyor, 1967 yılı sınırları temelinde başkenti doğu Kudüs olan ve tam egemen bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına destek veriyoruz" dedi.

Çin dışişleri, ilgili tarafların BM kararları temelinde anlaşmazlıkları diyalog yoluyla çözmeleri çağrısı yaptı.

ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyabileceği, Amerikan elçiliğinin de bu kente taşınabileceği açıklanmıştı.

YORUMLAR 5
  • baran 6 yıl önce Şikayet Et
    yanlis soyledin, dinlerini yasamiyorlar diye yapiyorlar
    Cevapla
  • Vaaay 6 yıl önce Şikayet Et
    Korkak yahudileri bunca cesaretlendiren tek ve en güçlü şey biz müslümanların lanet olası sessizliğidir.
    Cevapla
  • muallim 6 yıl önce Şikayet Et
    çinin sesi bile arabistan dan fazla çıkıyor....
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu israil nerden buluyor bu cesareti ALLAH bunların bellasını versin bunlara diplomatik bir yolla ayaklarına pranga vurmaz lazım ALLAH KAHR ETSİN Müslümanlara sırf dinlerini yaşıyorlar diye bunu yapıyorlar
    Cevapla
  • Aziz ALTINTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Kudüsün müslümanların başkenti olmasını istiyoruz ama yahudilerde hrıstiyanlarda kendilerinin olması gerektiğini istediği bir gerçek fakat kudüse uluslararası bir formül bulunarak israilin denetiminden alınıp ortak bir polis gücü korumalığında her türlü denetim uygulanarak girişlerde herkesin silahsız girişleri sağlanmalı ve güvenlik ortak olarak sağlanmalı diye düşünüyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor