İdlib'e yeni bir TSK konvoyu daha intikal etti

TSK konvoyu, İdlib gerginliği azaltma bölgesinde yeni ateşkes gözlem noktası oluşturulması amacıyla bölgeye intikal etti.

İdlib'e yeni bir TSK konvoyu daha intikal etti
İdlib'e yeni bir TSK konvoyu daha intikal etti
GİRİŞ 09.02.2018 21:53 GÜNCELLEME 09.02.2018 22:51
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir konvoy, Astana anlaşmaları çerçevesinde İdlib gerginliği azaltma bölgesinde oluşturulacak ateşkes gözlem noktası için bölgeye ulaştı.

AKŞAM SAATLERİNDE SINIRI GEÇTİ

 

İdlib'deki AA muhabirinin bildirdiğine göre, akşam saatlerinde Türkiye-Suriye sınırını geçen askeri konvoy, İdlib-Afrin hattında güneye doğru yol aldı.

KONVOY TEL TUKAN KASABASINDA KONUŞLANDI

Konvoy, İdlib gerginliği azaltma bölgesinin güneydoğusunda Ebu Zuhur ilçesine bağlı Tel Tukan kasabasında konuşlandı.

KONVOYUN 6 KM KARŞISINDA ESED ORDUSU VE İRAN DESTEKLİ GRUPLAR VAR

Konuşlanan noktanın yaklaşık 6 kilometre karşısındaki hatlarda, Beşşar Esed rejimi ordusu unsurları ve İran destekli gruplar bulunuyor.

5'İNCİ GÖZLEM NOKTASI SINIRDAN 50 KM DERİNLİKTE

Yeni gözlem noktası Türkiye-Suriye sınırından yaklaşık 50 kilometre derinlikte yer alıyor.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Astana anlaşması çerçevesinde gerçekleşen intikalin amacı, 5. ateşkes gözlem noktasının oluşturulması.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Astana Görüşmeleri kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla; İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından, 9 Şubat 2018 tarihinde Tal Tukan bölgesinde gözlem noktalarından 5’incisi olan 7 no’lu Gözlem Noktası tesisi çalışmalarına başlanmıştır."

ASTANA'DA KARARLAŞTIRILMIŞTI

Kazakistan'ın başkenti Astana'da garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran arasında sağlanan anlaşma çerçevesinde, TSK, 12 Ekim 2017'de İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki ateşkes rejiminin takibi için gözlem noktaları oluşturmaya başlamıştı.

TSK TOPLAM 12 BÖLGEDE GÖZLEM NOKTASI KURACAK

Anlaşmaya göre, kademeli olarak İdlib'in kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde TSK'nın toplam 12 bölgede gözlem noktası kurması öngörülüyor.

İntikalin sona erip, TSK'nın gözlem misyonunun başlamasının ardından Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü’nde yer alan Rus güçlerinin İdlib gerginliği azaltma bölgesinin dış kısmında, rejim ile muhaliflerin cephe hattında konuşlanması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • Eren 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlar rusya. abd, esed ,iran rejimin ortak oyunu olabilir. Askerlerimizi çatışmazlık bölgesi diyerek, afrine terör koridoru diyerek içeri çekerek ağır bombardımana tutabilirler. Zaten dünya medyası halkına asılsız başka haberler veriyorken bu oyunu da Zafer kazandık edalarıyla dünyaya lanse ederler.Plan Yaparken kimseye GÜVENMEMELİYİZ.
    Cevapla
  • K A B A R D E Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Katil esat.Çekilmezsen vururuz
    Cevapla
  • Halil 6 yıl önce Şikayet Et
    Bunu bence sözde müttefik ve bölge ülkeleri de anladı,Mehmetciğimiz talep ettiği anda halk olarak 50 km.lik yolu aşıp bölgeye 10 dakikada varırız.100 yıl öncesi olduğu gibi allah,allah diyerek!hatta çok geriye gitmeden 15 temmuz da olduğu gibi.
    Cevapla
  • Yusuf GÖKÇE 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüce rabbim devletimize milletimize zeval vermesin.bu ulusu tarihimizdeki gibi güçlü eylesin ki; mazlum ve muhtaçlara layığıyla yardım edebilelim.Allah yâr ve yardımcımız olsun...
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah ordumuzu muzaffer eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!