Meşal: Filistin direnişi yayılacak

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, ''Direniş güçleri, yakın zamanda Batı Şeria'da da varlığını gösterecek'' dedi.

Meşal: Filistin direnişi yayılacak
Meşal: Filistin direnişi yayılacak
GİRİŞ 29.11.2012 09:37 GÜNCELLEME 29.11.2012 09:37

Meşal, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, ez-Zeytune Danışma ve Araştırma Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, Filistin davasına ait sabit değerlerin değişmeyeceğini belirterek, ''İsrail ile yapılan son ateşkes direnişten yüz çevirmek değil, Filistin'in özgürlüğe kavuşma yollarını çeşitlendirmektir'' dedi.

Batı Şeria'da yaşanan güvenlik zafiyetinin nedenini, Filistin direniş güçlerinin bölgede bulunmayışına bağlayan Meşal, yakın zamanda bu güçlerin Batı Şeria'da da varlığını göstereceğini söyledi. Meşal, Filistin'in özgürlüğü için Arap ülkeleri ile Filistin'in ortak hareket etmesinin zorunlu olduğunu da vurguladı.

''Arap devrimleri uygun ortam sağladı''

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki devrimlerin yol açtığı değişimlerin, Filistin'in özgürlüğe ulaşması için uygulanan stratejileri zenginleştirdiğini belirten Meşal, ''Arap devrimleri, Filistin'in özgürlüğü yolundaki mücadelesinde Hamas'a uygun ortamı sağladı'' diye konuştu.

''Arap devrimlerinden sonra Mısır, Tunus, Fas gibi bazı ülkeler ile ilişkilerimiz güçlenirken, Suriye gibi ülkelerle de gerçekleşmesini arzu etmediğimiz olaylar yaşandı'' diyen Meşal, ''Suriye'nin Filistin direnişinin yanında yer almasını isterdik'' diye konuştu.

Hamas lideri, bununla birlikte Suriye halkının Filistin direnişine destek verdiğini ifade etti.

Meşal, Hamas'ın Filistin davasındaki rolüne de dikkati çekerek, ''Hamas, direnişin ruhudur. Bu sadece sözden ibaret değil, bilakis Filistin meselesi, Hamas'ın değişmeyen sabit değerlerindendir'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber