BM'den İsrail'e işgali durdur çağrısı

BM Genel Sekreteri Ban, İsrail'den E1 adı verilen plan çerçevesindeki yerleşim faaliyetlerini iptal etmesini istedi.

BM'den İsrail'e işgali durdur çağrısı
BM'den İsrail'e işgali durdur çağrısı
GİRİŞ 14.01.2013 20:21 GÜNCELLEME 14.01.2013 21:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in Batı Şeria'da yerleşim birimi kurmasının uluslararası hukuka göre yasadışı olduğunu belirterek, İsrail'e E1 planı çerçevesindeki faaliyetlerini iptal etme çağrısı yaptı.

Genel Sekreterlik Sözcü Yardımcısı Eduardo del Buey, düzenlediği basın toplantısında, Genel Sekreter'in İsrail'in yerleşim birimi kurmayı planladığı E1 adı verilen bölgede yaşanan son gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

Ban'ın daha önceki açıklamalarında, İsrail'in yerleşim planlarından duyduğu "derin hayal kırıklığını" ifade ettiğini söyleyen Buey, "Genel Sekreter, İsrail'in Batı Şeria'da yerleşim birimi kurmasının uluslararası hukuka göre yasadışı olduğunu belirterek E1 planı çerçevesindeki yerleşim faaliyetlerinin iptal edilmesi çağrısını yineler" dedi.

Buey, Ban'ın Filistinlilerin E1 bölgesindeki protesto gösterilerinin ve İsrail'in buna müdahalesinin genel olarak sakin geçtiğini vurgulayarak gösterilerin barışçı şekilde sürmesini ve İsrail'in bu gösterilere saygı göstermesini istediğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • abdullah konak 11 yıl önce Şikayet Et
    israil e. evet israil e soylenecek cok olumsuz oz var her 10 yas gurubuna gelmis insanın. sanırım israil e bu yeter. esaad ailesinin vahsetiyle israil vahsetini degerlendirmeniz icin konuya ortak oldum sadece. ne dersiniz.. israil mi esad mı ? anlayana bu kadar yeter daha fazla aciklama anlamamis insan guruhu anlamina gelir ki bunlarla zaten isimiz yok.. selam ile
    Cevapla
  • ertan tan 11 yıl önce Şikayet Et
    öncekiler gibi çok dikkate alacak. eminim şimdi netanyahu ve peres tir tir titriyordur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?