CHP'li Güler: Dinimizde başörtüsü yok

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler başörtüsüyle ilgili şok açıklamalarda bulundu.

CHP'li Güler: Dinimizde başörtüsü yok
CHP'li Güler: Dinimizde başörtüsü yok
GİRİŞ 02.11.2013 13:30 GÜNCELLEME 02.11.2013 14:50
Bu Habere 172 Yorum Yapılmış

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Menemen'de partililere yaptığı konuşmada, TBMM'ye milletvekillerinin türbanla girmesi konusunda sert açıklamalar yaptı.

31 EKİM KARA BİR GÜNDÜR

TBMM Genel Kurulu'na türban ile girilmesini değerlendiren Birgül Ayman Güler, "31 Ekim günü Meclis'te tarihi bir gün yaşadık. O tarihi gün Türkiye'yi karanlığa boğan AKP için ak günlerden, Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti için ne yazık ki en kara günlerden biri oldu. Herkes tarafından bilinir; bizim başörtüsü sorunumuz hiç olmadı, bizim türbanla sorunumuz oldu. Çünkü bizim geleneklerimizin ve inancımızın gereğidir. Hepimiz başörtüsünü takan annelerin, ninelerin çocuklarıyız. İçimizden, arkadaşlarımızdan o geleneğe uyup başörtüsü kullananlar her zaman olmuştur" diye konuştu.

DİNİMİZDE BAŞÖRTÜSÜ DİYE BİR ŞEY YOK

Devletin tüm inançlara eşit mesafede ve ayırım gözetmeksizin durması gerektiğini belirten Güler sözlerini şöyle tamamladı: Sünni Hanefi inancına sahip olanlardan biri olarak, dinimizin kadınların başını örtmeyi emrettiğine inanmıyorum. Bu bir mezhebin, birkaç tarikatın Arap geleneklerinden Türkiye'ye taşıdıkları bir olay. Dini kendi isteklerine alet etmek çabasından başka hiçbir şey değildir. Beni dinin emridir diyerek kendi yorumuna tabi tutamazsın.

MUCADELE ETMEK BOYNUMUZUN BORCU

Ben bunun yanlış yorum olduğunu düşünüyorum. Ama ben bunu söylediğimde, sen iktidarda olduğun için dönüyorsun bana 'sen dinsizsin' diyorsun. Bütün Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu ülkede AKP'ye oy vermemiş her kesimden insan adına söylüyorum; dinsiz sizsiniz. 'İnanç gereği baş örtülür' sözü laik devletin tasfiye sözüdür ve bununla mücadele etmek boynumuzun borcudur.

'BAŞÖRTÜSÜ DİNİMİZİN EMRİ' SÖZÜ YALAN

Bu 'bizim dinimizin emridir' sözü aydın din adamlarımdan alacağımız yardımlarla beraber mücadele etmek zorunda olduğumuz çok büyük bir yalandır. Türkiye'de kadın erkek eşitliğinin ortadan kaldırmasından başka sonucu olmadığını haykırmak bundan sonra bizim yaşam amacımız halindedir. Daha ben şimdiden diyorum; 31 Ekim 2013 günü laik Türkiye mücadelemizin yeni başlangıç tarihidir. Başarı bizimdir. Başarabileceğimizden hiç kuşku duymuyorum. Gazamız mübarek olsun."

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 172
  • Alp Akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel işte..... Dinde örtünme yoksa ve bunlar istedikleri için türban takıyorlarsa ŞERİAT TEHLİKESİ DE YOKTUR. Sizin için endişe edilecek bir sorunda yok demektir. Hala neden yırıtnıp duruyorsunuz ki?
    Cevapla
  • Memiş Gülmemiş 10 yıl önce Şikayet Et
    LAİKLİK DİNİNDE ZORLAMA VAR MI?. Banane senin dininden teyzeciim. Bize kendi din anlayışını dikte etmeye kalkma. İslam da zorlama yok ama sizin dinde var anlaşılan.
    Cevapla
  • izzet karadeniz 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP DEKİ İSLAM DÜŞMANLARI. chp deki islam düşmanları CHP nin başörtüsünü destekleme kararı çıkınca içindeki Müslüman olmayan bir de utanmadan Müslümanmış gibi görünen, islam a arabın dini diyen bu edepsizler hiç utanmadan sıkılmadan takiyye yapıp, islama inanmadıkları halde "dinimizde başörtüsü yok" diyebilecek kadar iki yüzlü oluyorlar. utanmaz reziller
    Cevapla
  • izzet karadeniz 10 yıl önce Şikayet Et
    DİNLERİ ŞAMANİZM. tabi bunların dini ŞAMANİZM olduğundan şamanizmde başörtüsü yok.. başörtüsünüde 28 şubat sürecinde Fransızca bir kelime olan turban ile ötekileştirdiklerinden başörtüsü sorunu yok diyor. başbakan dahil hiç kimse Fransızca kelime olan turban ı kullanmamalıyız. 28 şubatın başörtüsünü türban ile ötekileştirme oyunlarına düşmemeliyiz. sayın chp li, milletvekiline hak veriyorum. şamanizmde başörtüsü yoktur
    Cevapla
  • BÜNYAMİN YÜCEL 10 yıl önce Şikayet Et
    İslam Düşmanlığı. Allah'a yemin ederimki bu din düşmanlarına oy veripte, bunlara Allah'a ve dinine karşı mücalede şansı verenler büyük vebal altındadır. “Kim iyi bir işe vesile olursa bu iyilikten onun da bir nasibi vardır. Kim bir kötülüğe aracı olursa bu kötülüğün vebalinden mutlaka ona da bir pay vardır. Allah her şeyin karşılığını vericidir (el-Mukît) (Nisâ suresi, 85).”
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama