"Bu coğrafyanın adı Kürdistan'dır"

Ak Parti'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Galip Ensarioğlu'nun katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler tartışma konusu oldu.

"Bu coğrafyanın adı Kürdistan'dır"
"Bu coğrafyanın adı Kürdistan'dır"
GİRİŞ 04.12.2013 00:33 GÜNCELLEME 04.12.2013 00:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ensarioğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kullandığı, 'Türkiye Kürdistanı' ifadesi soruldu.

Ensarioğlu. "Türkiye'de Kürtlerin yaşadığı coğrafya Kürdistan'dır. Bu bir ırkın yaşadığı bir coğrafyayı tarif eder. Bu bölünmeyi çağrıştıran bir ifade değildir" dedi.

Türkiye Kürdistan ifadesinin farklı anlaşılabileceğini belirten Ensarioğlu, "İran'da 5 milyon Kürdün yaşadığı bölge Kürdistan'dır. İran Anayasası bunu böyle tanımlamıştır. Irak Anayasası da böyle yapmıştır. Yine birinci Meslis'te Lazistan vardı, Kürdistan vardı. Bu terimleri bizzat Atatürk kullanmıştı. Kürtlerin yaşadığı her coğrafyaya Kürdistan demekten imtina etmem, çekinmem, ben de Kürdüm ve orada yaşıyorum.  Fakat "Türkiye Kürdistan" ifadesi farklı algılanabilir. " dedi.

YORUMLAR 4
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    BÖLGESEL LAKAPLAR , İSİMLER BİZLERİ KORKUTMAMALI... O İSİMLER ZENGİNLİĞİMİZ OLMALIDIR...O BÖLGENİN İSMİ KÜRDİSTANSA KÜRDİSTAN DEMENİN KİMSEYE BİR ZARARI YOK. LAZİZTAN , ÇERKEZİSTAN , TÜRKİSTAN , ZAZAİSTAN bunlar zenginliğimizdir...
    Cevapla
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    ibrahim. ne oldu bu vekil sana küfrmü etide hesabını soracaksın.taptığınız ataputunuz bile kürdisatan demiş oraya ona laf yok akp li vekil diyince hesapmı soracaksınız ha bide sorabilseniz yanmycam ha.kürdistan dese ne demese ne şimdi sana sorsam eminimki cevap veremezsin ama yıkanmış ve programlanmış beynin kürdistan kelimesine karşı sos veriyor.
    Cevapla
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    ne oldugunuz . kayıt altına alınır hesabı sorulur birgün
    Cevapla
  • vera 10 yıl önce Şikayet Et
    seçim stratejisi :). Seçim Çalışmalarına başlamış :) Projelerle halkın karşısına çıksan bu konulara girmesen daha iyi değilmi ? kaşımasan bu yarayı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap