Bahçeli: Yolsuzluk ve rüşvetin önü kesilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kim olursa olsun, yolsuzluk ve rüşvetin önünün kesilmesi lazım" dedi.

Bahçeli: Yolsuzluk ve rüşvetin önü kesilmeli
Bahçeli: Yolsuzluk ve rüşvetin önü kesilmeli
GİRİŞ 31.01.2014 23:49 GÜNCELLEME 01.02.2014 00:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Denizli'nin Tavas ilçesi ve Kızılcabölük beldesi ziyaretlerinin ardından Kale ilçesine geçen Bahçeli, belediye başkanı İsmail Yarımca'yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından belediye önündeki meydanda ilçe halkına hitap eden Bahçeli, Türkiye'nin önemli sıkıntılar içerisinde olduğunu savundu.

Bahçeli, yasama ve yürütmenin, AK Parti'nin elinde bulunduğunu ileri sürerek, şunları söyledi:

"Bu imkan, hiçbir siyasi partide çok zaman görülmemiştir. Zamanla ortaya çıkan meseleleri de dikkate aldığınız vakit, onların çözülebilmesi açısında da bu, büyük bir imkandır. Böyle bir durum karşısında ne yapmıştır diye baktığımızda Adalet ve Kalkınma Partisi, bir diktatör yetiştirme gayesini temel almıştır. Astığım astık, kestiğim kestik diyen bir anlayışı, Türkiye'nin başına oturtturmak istemiştir. Artık Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan değil, Ali kıran baş kesen olmuştur. Bu, kendisini şımartmış, etrafındaki yalakaları artırmış, partisinin yandaşlarını güçlendirmiş ve böylelikle de Türkiye'de 'Ben her şeyi yaparım' derken bir taraftan demokratik açılım demiş, Türkiye'nin bölünme kapısını aralamış, bir taraftan insanlara zulüm yapan, her yere baskıyı getiren yönetim anlayışını hakim kılmış, sonra da 'Ben bu kadar güçlüyüm, ülkenin de çok büyük kaynakları var, bu kaynakları hem milletimize fasulye, nohut, kömür olarak verirken, ben de boş durmayayım' demiş, yolsuzluk ve rüşvetle etrafını beslemiştir."

"Çok tehlikeli bir sosyal hastalık" olarak tanımladığı yolsuzluk ve rüşvetin, "Ben yiyorum, sen yemiyorsun kavgasını başlatacağını, tüm ülkeyi çökerteceğini" ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Kim olursa olsun, yolsuzluk ve rüşvetin önünün kesilmesi lazım. Başbakan, 17 Aralık'ta savcıların başlatmış olduğu soruşturmayla, yolsuzluk ve rüşvet konusunda eğer şunu yapabilmiş olsaydı, çok daha milletin minnet duyduğu bir şahsiyet olabilirdi. Savcıların başlattığı ilk araştırmada, bazı bakanların çocukları, bazı bürokratlar ya da bankanın yöneticileri, önemli yolsuzluklar yapmışlar, o anlaşılıyor. 'Ne kadar doğrudur, onu bulmak için bunların savcıya, yargıya, hakimlerin huzuruna çıkması lazım gelecektir' diyerek bunun sorumluluğunu üzerine almış olsaydı, bugün Recep Tayyip Erdoğan farklı bir Recep Tayyip Erdoğan olurdu. Ama bunu yapmadı."

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, bu süreçte "emniyet güçlerini darmadağın etmek" gibi tarihi hataya düştüğünü iddia ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte bu, AKP'nin gidişidir. Bu AKP, tükenmiştir. Savcıya, hakime, emniyet güvenlik güçlerine içten içe darbe vurmaya başlamışsa büyük korkusu var demektir. Önümüzdeki seçim çok önemlidir. AKP'ye oy vermiş kardeşlerim, AKP'ye oy vererek yüzde 51 ile iktidar yaptınız. Yolsuzluk ve rüşvetlerde sizin günahınız yok, yakın çevresi, hanedana yanaşmaları yapıyor ama bunun vicdan azabını hepiniz çekiyorsunuz. İradeni sana vermiştim, tekrar geri alıyorum diyerek, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy kaybı yaptırmanız lazım. Bu oy kaybını yaptırırsanız, AKP de bu oy kaybının manasının ne olduğunu anlayacak, kendisine bir uyarı olacak veya milleti, AKP'ye oy vermiş kardeşlerimizi uyandırmış olacaksınız. Milli iradeyle gelip, milli iradeyi soyup soğana çeviren insanlara öyle bir ders vereceksiniz ki aldığı tokatla bundan böyle Ankara'da dahi dolaşamayacak."

Devlet Bahçeli, Türkiye'de kutuplaşmanın ortaya çıktığını ve bin yıllık kardeşliğin tartışılmaya başlandığını ifade ederek, "Türkiye'de, ekonomik kriz yaklaşıyor, kaos var, çatışma hali beliriyor. Ya bu iktidar gidecek, tükenecek veya bu iktidar devam ederse Türkiye, bölünmeye doğru gidecek" dedi.

Suriye'de, "Batı Kürdistan özerk yönetimi" kurulmaya çalışıldığını belirten Bahçeli, "Türkiye toprakları üzerinde, Kuzey Kürdistan kantonları kurmak suretiyle bağımsız dört parçalı büyük Kürdistan'a doğru Ortadoğu'yu sürüklemek istiyorlar. Bu oyunu bozmak, söndürmek, Adalet ve Kalkınma Partisi'ni bu yanlıştan kurtarmak lazım. Kalkıp herkese hain, çete diyor, kalkıyor ininize kadar gireceğim diyor. Bırak başkasının inini, önce sen kendi inine bir bak. O sebepten dolayı AKP'ye dur diyecek fırsatlar önünüzde, bunu kaçırmayın" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Kessss : Türkiye yolsuzluk ve rüşvetin alasını 3 lü koalisyonda görmüştü !. vergimi verebilmek için reşvet vermeye mecbur edilmiştim ! duydunmu aga !
    Cevapla
  • TurQuaZ 10 yıl önce Şikayet Et
    sen onu önce. devletin kasasından 120 milyar liranın buharlaşıp gitmesine neden olanlara söyle. 4 milyon için 120 milyara sebep oldular. bence de bilerek yaptılar. bu dümeni görmediğin için hatta görüp te dile getirmediğin için senin de sorumluluğun yok değil.
    Cevapla
  • hasan güzel 10 yıl önce Şikayet Et
    pes yani. bahcelinin koalisyon doneminde cavit caglar vs bankalara peskes cektigi paralar 300 milyar kuran kurslarini kapattilar imam hatipleri kapattilar taraftarlari kalkiyor '' kanimiz aksada zafer islamin'' slagonu atiyorlar islami hayatinda yasamayan kanini islam icin nasil verecek cok merak ediyorum muslumanligi gaye edinmislerin bahceliye ve partisine nasil oy verdiklerini merak ediyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor