Erdoğan: Davutoğlu emanetçi değildir

Başbakan Erdoğan Ankara Arena'da partililere seslendi.

Erdoğan: Davutoğlu emanetçi değildir
Erdoğan: Davutoğlu emanetçi değildir
GİRİŞ 27.08.2014 12:22 GÜNCELLEME 27.08.2014 15:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan ve seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Ankara Arena'da veda konuşması yaptı. Özellikle Paralal Yapı'yla mücadelenin öneminden bahseden Erdoğan "Bu haşhaşileri her yerden temizleyeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasındaki en önemli mesaj, kendisinden sonra Genel Başkanlığı devralacak Ahmet Davutoğlu konusunda oldu. Erdoğan'ın kilit cümlesi şu oldu; "Davutoğlu emanetçi değildir..."

NEDEN SEÇİLDİ?

Erdoğan, kendisinden sonra AK Parti Genel Başkanlığı için Davutoğlu'nun seçilme nedenini de konuşmasında anlattı. Davutoğlu'nun taşıdığı şu özellikler nedeniyle AK Parti'nin başına geçeceğini anlattı:

-Paralel yapıyla mücadelede kararlılık
-Tecrübe
-Liyakat
-Dış politika konularına hakimiyet . 

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşması:

Sevgili yol arkadaşlarım, sevgili kader arkadaşlarım, buraya gelen herkesi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kongresinin hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

GÖREV ALMIŞ HERKESİ KUTLUYORUM

13. yaşındaki AK Parti teşkilatı her türlü övgüyü hak ediyor. AK Parti teşkilatında görev almış herkesi selamlıyorum.

AK Parti Kadın kollarına şükranlarımı sunuyorum.

Alnı ak gençler sizleri gönülden selamlıyorum. Sizlere her zaman inandım ve güvendim. Gençler bu milletin umudusunuz. Dünyadaki mazlumların umudusunuz.

Bugün sizleri çok daha farklı, çok daha samimi bir şekilde selamlıyorum.

ALPASLAN VE YAVUZ SULTAN SELİM'İ RAHMETLE ANIYORUM

Bugün sınırdaki mehmetçiğimizi, polisimizi selamlıyorum. Saray Bosna'da, Afganistan'da olan mehmetlerimi selamlıyorum.

26 Ağustos Malazgirt zaferimizin 943. yılımızı kutladık. Sultan Alpaslan ve şehitlerini hürmetle yad ettik. Çaldıran zaferinin 500. yılını kutladık. Yavuz Sultan Selim ve askerlerini hürmetle yad ettik.

Kurtuluş Savaşı'nın tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Terörle mücadalede şehit düşen askerlerimize, polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

AK PARTİ TEŞKİLATI TARİH YAZDI

10 Ağustos'ta bu teşkilat tarih yazdı. Dağ, tepe demediniz her yere ulaştınız. Bu tarihi hadiseyi siz kendi ellerinizle inşaa ettiniz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin halk oyuyla gelmiş ilk Cumhurbaşkanını sizler seçtiniz. Gayretleriniz, alın terleriniz için sizlere teşekkür ediyorum.

AK PARTİ İLKLERİN PARTİSİDİR

Şahsımı aday gösteren grubumuza teşekkür ediyoruz. Tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanını halk seçti. İlk turda sizler bu kardeşinizi seçtiniz.

Türkiye yeniliklere ne kadar uyum sağladığını gösterdi. İlk kez yapılmasına rağmen hiçbir sorun çıkmadı. AK Parti her zaman ilklerin partisi olmuştur.

Demokratik olgunluğunu gösteren aziz milletime sonsuz teşekkürler.

13 YIL 13 GÜN SONRA GÖREVİMİ SİZE DEVREDİYORUM

Bu olağanüstü kongreyle 13 yıldır gururla taşıdığım Genel Başkanlık görevini sizlere teslim ediyorum. 13 yıl 13 gün sonra görevim sona eriyor.

Yarın saat 14:00'da Meclis'te mazbatımızı teslim alacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak görevimize devam edeceğiz.

DAVAMIZ DEĞİŞMİYOR

1 Temmuz'da adaylığımın açıklandığı toplantıda bunun bir başlangıç olacağını söyledim. Balkon konuşmasında da aynı şeyleri söyledim.

Bugün değişen şekildir. Öz değişmiyor. Davamız, ideallerimiz değişmiyor. Bugün sadece isimler değişiyor.

AK Parti 13 yıllık bir siyasi parti olsa da asırlar öncesinde başlamış kutlu yürüyüşün devamıdır. 1071'de Sultan Alpaslan'ın ardında dua eden askerlerin duyguları neyse bizim duygularımız da aynen odur. Selahaddin Eyyübi'nin askerlerinin duyguları neyse bizim de odur.

Mohaç'ta, Arabistan çöllerinde, Sarıkamış'ta, Çanakkale'de olanlar bizim dedelerimizdir.

Kurutuluş Savaşı'nda yaşamak ve ya da şerefiyle ölmek için yola çıkan mehmetçiğin torunlarıyız.

Tüm mazlumları korumak için mücadele veriyoruz. Biz kökü maziden olan atiyiz.

Biz kökü olmayan, geçmişiyle irtibatını koparan bir hareket değiliz. Bu harekette Abdülhamid'in ruhu, Sultan Alpaslan'ın imanı, Mustafa Kemal'in ufku vardır. Bu harekette Necmettin Erbakan'ın da emeği vardır. Turgut Özal'ın da alın teri vardır.

Bu hareket nebisini kendisine rehber edinmiş bir hareketttir.

"SİZE EMROLUNDUĞU GİBİ DOSDOĞRU OLUN"

Bu hareket Ahmet Yesevi'den, Hacı Bektaşi'ye, Necip Fazıl'dan Nazım Hikmet'e Mehmet Akif'ten Sezai Karakoç'a bu tatlı pınarlardan beslenmiş bir harekettir.

İsimler önemli değildir. Hz. Adem ile başlayan Hak ile Batıl mücadelesi devam ediyor.

Bu dava sancağını gençler alacak onurla, şerefle yola devam edecektir.

Bu dava mensuplarına şeref verir. Ben yoksam dava da yok diyenler daha en baştan kaybetmiş olanlardır. Ben olmazsam dava ilerlemez diyenler kibir tuzağına düşmüştür.

"Size emrolunduğu gibi dosdoğru olun" İşlerinizde istişare edin.

Bu dava hiçbir zaman koltuk davası olmamıştır. Davasına ihanet edenlerin ne olduğunu tarih göstermiştir. Bizim içimizde de bunlardan çıktı. İşte onları hiçkimse hatırlamıyor hatırlamayacak.

İSİMLER GEÇİCİ DAVA BAKİ

Okyanus ötesinden gelen telefonla istifa edenleri, darbecilerin sözleriyle iş yapanları kimse hatırlamıyor ve hatırlamayacak.

Bu dava dimdik yoluna devam ediyor. Unutulmayan namzet adaylar da yok değil. Ama onlar da zamanı geldiğinde çöplüğe gidecek.

Bu kadim dava ne isimler gördü. Hepsi geldi geçti ama dava devam etti. Bu dava arkasında eser bırakanlar asırlar boyunca hatırlanacak.

23 NİSAN 1920'NİN RUHU

Bu davanın neferleri olarak inşallah hayırla hatırlanmamızı bizlere nasip etsin.

Bizim sancaktarlığını yaptığımız 1923'te başlayan Türkiye davasıdır. Biz Türkiye için farklı hayaller peşinde koşan bir yapı değiliz.

Bu topraklar Osmanlı bakiyesinde kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti'dir. 91 yıllık Cumhuriyet tarhimiz boyunca bazı girişimler olmuş ama millet buna izin vermemiştir.

13 yıllık genel başkanlık görevim süresince ben ve arkadaşlarım 23 Nisan 1920 tablosunu hatırlattık.

O gün Mustafa Kemal'in emriyle Türkiye'nin her yerinde hatm-i şerifler ve dualar okutulmuş. Hatim dualarının ardından kurbanlar kesilmiş daha sonra meclis açılmıştı.

Meclis kürsüsünün arkasına Onlar işlerini istişare ile yaparlar. Şura süresinin 39. ayeti vardı.

1920 RUHU KORUNAMADI

Orada Türkler, Kürtler, Araplar, Gürcüler, Boşnaklar, sünniler, aleviler vardı. İstiklal mücadelesi için birlik olmuşlardı. Millet tüm fertleriyle geleceği inşaa edecekti.

Farklılıklar zenginlik olarak görülmeli. Birinci Meclis'teki bu tablo korunamadı. Devlet millete istikamet çizmeye çalışıldı. Tek bir millet oluşturulmak istendi.

Bütün farklılıklar reddedildi. Diller, yaşam tarzlarına izin verilmedi. Devletle milletin arasındaki mesafe açıldı. Ret, inkar politikaları uygulandı.

AK Parti'yi kurduğumuzda iki önemli şey ant içtik. Adalat mücadelesi ve kalkınma mücadelesi dedik.

1923'teki kuruluştaki felsefeyle birinci meclis ruhuyla hareket ettik. 13 yıl boyunca mücadele ettik. Türkiye'yi bir seviyeye taşıdık.

IMF BAŞKANINA SERT ÇIKIŞ

2002'de görevi devraldığımızda karabulutlar ülkemiz üzerinde dolaşıyordu. Para fonu gönderdiği müfettişleri sadece ekonomiyi değil siyaseti dizayn etmeye kalkıyordu.

O zata şunu söyledim. "Siz bize verdiğiniz borçların alımı için işinizi yapın. Siyaseti dizayn etmeye çalışamazsınız" dedim. Yanımda Ali Babacan da vardı.

O zat sonra o görevinden alındı. Neden alındığını da söylemeyeceğim.

İktidara geldiğimiz ilk günlerde devlet, memurdan, işçiden borç alıyordu. Bütün bu utancı ortadan kaldırdık.

"O GAZETECİNİN ANIRMASINI BEKLİYORUZ"

Paradan 6 sıfır atıldığında Taksim meydanında anırırım diyen köşe yazarları vardı. Hala kendisinin anırmasını bekliyoruz.

Kişi başı gelir 3500 dolardı şimdi 11 bin dolar. Ekonomik krizi aldığımız önlemlerle atlattık.

ABD'de, Japonya'da ne varsa Türkiye'de de olsun dedik.

28 Şubat'ın eğitimdeki izlerini 4+4+4 ile buna son verdik. Meslek liselerindeki kat sayı engelini kaldırdık. Okulların tamamında seçmeli olarak Kur'an-ı Kerim dersi siyeri nebi dersi var.

EĞİTİMDE REFORM

Bunun yanında hukuk, sanat, dil ve anlatım derslerini koyduk. Kısa bir süre sonra tüm okullarımızda 10 milyon tablet bilgisayar vereceğiz.

Geldiğimizde 76 üniversitemiz vardı. Üniversite sayısı 175.

ULAŞIM VE SAĞLIKTA DEV ADIMLAR

Sağlıkta 12 yılda 10.5 milyar dolar harcadık. Hastanelerimizi güçlendirdik. Sağlık kampüslerimiz tamamlandığında 52 bin kapasiteli hastanelerimiz olacak.

Ulaşımda da dev reformlar yaptık. Hızlı trenle tanıştırdık. Marmaray'la kıtaları birleştirdik.

3. Havalimanı ve 3. Köprüyle dev projelere imza attık. Körfez köprüsü de çok önemli projeler arasında.

Batıda ne varsa Güneydoğu'da da o olacak. Savunma sanayinin bağımlılığını yüzde 45'e indirdik.

Siyasetin vesayetini kaldırdık. Devletle milleti barıştırmanın üzerinde durduk. Yaşam tarzlarına müdahaleleri kaldırdık. Başörtüsü zulmünü bu ülkede yaşadık. Devlet dairesine başörtülü giremez. Bu zulmü ortadan kaldırdık. Ne oldu ülke bölündü mü?

AK Parti 23 Nisan 1920'de tezahür eden tabloyu ortaya koymuştur. AK Parti bir dünya partisidir.

BİZLER SİZLERİ ANLIYORUZ SİZ DE BİZİ ANLAYIN

Başbakan olarak son günümde bizi sevsin ya da sevmesin bir kez daha musfaha için elimi uzatıyorum. Bunu şahsım için yapmıyorum. bunu partim adına, elimi uzatıyorum.

Sizin yaşam tarzlarınızı biliyorum, biz de sizlerin bizleri anlamınızı istiyoruz. Nasıl tahkir edildiğimizi, nasıl dışlandığımızı anlamanızı istiyorum.

Biz gönüllerimizi sizlere açtık. Sizler de bizlere gönüllerinizi açın.

KUTUPLAŞMAYI BİR KENARA KOYALIM

Yeni Türkiye'de kamplaşmayı, kutuplaşmayı bir kenara koyalım. Ama ana muhalefetin lideri yarın ki yemin törenine katılmayacağını açıkladı. Bu bize ne kaybettirir? Biz bu yolda milletimizle yürüdük milletimizle buralara geldik.

Her türlü gerilim ve kamplaşma Türkiye'ye zarar verdi. Siyasetimiz, üslubumuz farklı olabilir ama biz bu toprakların evlatlarıyız.

CHP VE MHP KENDİSİYLE HESAPLAŞMALI

Muhalefetin kendisini değiştirmesi lazım. Sokaktan medet umarak Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapmak muhalefet olamaz.

CHP kendisiyle hesaplaşmalı. Türkiye düşmanı odaklarla birlikte hareket eden CHP milletle barışamaz. Milletin cumhurbaşkanın yemin törenine katılmayan CHP halkla bütünleşemez.

MHP'de Türkiye'nin hiçbir meselesine eğilmemiştir. MHP yönetiminin çözüm sürecine karşı çıkmasının sebebi de oy devşirmesidir.

BUGÜN YENİ TÜRKİYE'NİN DOĞUM GÜNÜDÜR

HDP'de aynı durumdadır. Bağımsız hür demokrat siyaset yerine silahların gölgesinde yapmaktalar. HDP'de kan siyaseti yapmaktadır. Onlar da bu anlayışı bırakıp Türkiye partisi olması lazım.

Tüm partilerden oy aldık. Muhalefetin tabandan gelen bu mesajı almaları gerekir.

Bugün yeniTürkiye'nin doğum günüdür. Her meselenin çözümü TBMM'dir. Bunun dışında bir yol olamaz

Yeni Türkiye'de siyaset rayına girmiştir. Türkiye bugün çözüm sürecine girmişse bu yeni Türkiye'dir.

ESKİ TÜRKİYE'DE PARALEL YAPI VARDI

Yaşadığımız bu yeni sosyolojiyi herkesin iyi okuması gerekir. Millete rağmencilik bitmiştir. Yeni Türkiye çoğulcu bir yapıdır. Yeni Türkiye'de bütün vatandaşlar eşittir.

Yeni bir Türkiye'de eşit bir millet yaşamaktadır. Burada örnek bir millet yaşamaktadır.

Terör meselesi eski Türkiye'nin meselesidir. Eski Türkiye'de Paralel Yapılanma vardı.

Kamu gücünü kullanarak devleti tahrip etmektedir. Bu anlamda Paralel Yapı bürokratik vesayettir. CHP ve MHP bunlarla iş birliği içindedir.

17 ve 25 Aralık darbe girişimleri bürokratik vesayetin işidir. AK Parti cesaretle bu işin üzerine gitti.

VATANSEVERLER HAŞHAŞİLERİ TEMİZLEYECEK

Güvenlik kurumlarının, yargının yeniden yapılandırılması son derece önemlidir.

Kime çalıştığı ülkesine ihanet eden pensilvanya hukuk sistemine emir veremez. Türkiye hukuk sistemi Hasan Sabbah sisteminin kurbanı olamaz.

VATANA İHANET EDEN HAŞHAŞİLER TEMİZLENECEK

Bu ülkenin hakim ve savcıları vatanseverler haşhaşileri temizleyecek.

Vatanına ihanet eden bu yapıyla mücadeleyi sürdürecektir. Devlet içinde çetelere, mafyatik yapılanmalara izin verilmeyecek.

Ey Pensilvanya'daki zat sen Türkiye'yi seviyor musun? Seviyorsan neden bu topraklarda değilsin. Neden Erzurum değil?

BAŞBAKANIMIZ MÜCADELEYE DEVAM EDECEK

Bu yapıdaki tabandaki kardeşlerim bir sorgulama yapsınlar. Pensilvanya'daki zatı sorgulasınlar, Filistin davasına bakış açılarına bir baksınlar. Bu kardeşlerimizin Allah zihnini açsın.

Bugün seçilecek genel başkanımız da bu yapıyla mücadele etmeye devam edecek.

Hiç kimse yeni hükümetten başka bir şey beklemesin. İhanetin hesabı sorulacak. Bu konuda Cumhurbaşkanı olarak benim sessiz kalmamı beklemesin.

Hakim ve savcılarımızın da devletimizin yanında olduğunu biliyorum.

DAVUTOĞLU EMANETÇİ DEĞİLDİR

Davutoğlu'nun üstleneceği vazifeyi hakkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Sayın Davutoğlu bir emanetçi değildir. AK Parti tek adam partisi olmadı olmayacak.

Başarı da başarısızlık da tek tek isimlere değil partiye yazılacaktır. Genel Başkan yarından itibaren teşkilatı kucaklayacak.

İlk hedef 2015 seçimleri, ikinci hedef 2019 sonrasında da 2023 seçimleri.

Bu vedanın benim için ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. AK Parti benim bir çocuğum. AK Parti benim 5. çocuğum. 4 çocuğumu ihmal ettim. Beni bu noktada ailem beni hiçbir zaman yalnız bırakmadı.

Mevlana ne güzel demişti

Her gün bir yerden göçmek, ne güzel
Her gün bir yere konmak, ne güzel
Bulanmadan, durmadan akmak ne güzel
Dünle beraber gitti cancağızım
Ne varsa düne ait
Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.

Her vuslat bir buluşmadır. Bu bir ayırılık değildir.

YORUMLAR 3
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    : (((((( VE : )))))). Güle güle UZUN ADAM,Mevlam yar ve yardımcın olsun... Hoşgeldin KISA ADAM,Mevlam yar ve yardımcın olsun...
    Cevapla
  • doğrucu davut 9 yıl önce Şikayet Et
    BAŞBAKANIM LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN..... C.BAŞKANI oldunuz hayırlı olsun. dualarımız seninle. ancak songün dahi hala siyaset yapıyonuz hala muhalefete çatıyonuz, hala eski kavgaları gündeme getiriyorsunuz. ya lütfen lütfen birisi c.başkanımızı ikaz etsin. birlik mesajını ver barışçıl konuş hayırlısıyla görevine başla.......
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Ey gönül! Başkasından yardım ve dostluk umarak yaşama,düşmandan da korkma! Devlet ve saltanat ancak ALLAH(c.c.)’ın verdiğidir.Yavuz Sultan Selim Han.. Biz bu sahalardan çekilelim, emin olun ki bunlar dâima karışık ve iğtişâş ( özü kaybettirilmek istenen) sahalar haline gelecektir. Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!