CHP'den ilginç kongre yorumu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, AK Parti'nin 1.Olağanüstü Kongresi'ne tepki göstererek "Kongre hukuksuzdur" açıklamasında bulundu.

CHP'den ilginç kongre yorumu!
CHP'den ilginç kongre yorumu!
GİRİŞ 27.08.2014 19:00 GÜNCELLEME 27.08.2014 19:25
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Erdoğan’ı Anayasa'yı ihlal etmekle suçladı.

"KONGRE HUKUKSUZ"

Koç, Yüksek Seçim Kurulu’nun 15 Ağustos’ta seçim sonuçlarını ilân etmesinin ardından Erdoğan’ın Genel Başkanlık ve Başbakanlık görevinin sona erdiğini savundu, "Kongre hukuksuz" dedi.

"ERDOĞAN AKP KONGRESİ'NE KATILMIŞTIR"

Koç, şunları söyledi;

"Bu hukuksuzluk dönemi, bugün aleni bir aşamaya geldi. Bugün toplanan AKP 1. Olağanüstü Kongresi hukuksuz bir süreç içinde toplanmıştır. 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanı seçilen, 15 Ağustos’ta resmileşen ve cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, bugün AKP Kongresine katılmıştır.

"SİYASİ PARTİ GENEL BAŞKANI GİBİ BİR KONUŞMA JARGONU SERGİLEDİ"

Bir siyasi parti genel başkanı gibi bir konuşma jargonu sergilemiştir. Yine hedefinde CHP. Bir cumhurbaşkanı, bir siyasi partinin kongresinde ana muhalefet partisine ağzına geleni söyleme hakkını kendisinde bulmaktadır. O zaman bu rejimin adını koymamız lazım. Devlet, devlet eliyle maalesef hukuk devleti olmaktan çıkartılmıştır. Tek bir kişinin beklentilerine, dayatmalarına teslim edilmiştir. Bu tablo vahim tablodur.

"AKP KONGRESİ YASAL DAYANAKTAN YOKSUNDUR"

Bir cumhurbaşkanın bir siyasi parti kongresinde, o partinin genel başkanıymış gibi konuşması, açması kongreyi, yönlendirmesi hukuka meydan okumaktır, hukuk tanımazlıktır. Onun için bugün yapılan AKP kongresi yasal dayanaktan yoksundur. Mevcut hükümet zaten düşmüş durumdadır ama yeni hükümete görevi devredecek bir hükümette maalesef fiilen yoktur Türkiye’de."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • odursun 9 yıl önce Şikayet Et
    KOŞ HALUK KOŞ !!!. ANAYASA mahkemesine KOŞ.......
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    HADİ HEMEN KOŞUN AYM'YE!. Bunları tanımasak hukuk uzmanı sanacağız hepsini konuştuklarına bakarsak. Atatür'ün partsini ne hale düşürdüler! Tam bir Kaybedenler ve Beceriksizler Kulübü...
    Cevapla
  • turgut1 9 yıl önce Şikayet Et
    erdoğanı sizin kongreye de davet edin konuşsun. eğer davet ettinizde cumhur başkanı erdoğan yok dedi ise o zaman deyin ki "eşit mesafede durmadı"..
    Cevapla
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Kitabı tersinden okuma. Bay Koç, siz anayasayı tersinden mi okuyorsunuz veya milleti saf mı sanıyorsunuz. Evet Erdoğan seçilmiş müstakbel cumhurbaşkanıdır. Bugünkü devir teslim töreniyle ancak resmen Cumhurbaşkanı olacaktır. Dün itibariyle başbakan ve Ak Parti Genel Başkanıydı. Yüksek seçim kurulu Cumhurbaşkanı seçimini kazananını ilan eder cumhurbaşkanını değil. Cumhurbaşkanı Mecliste yemin ederek mazbatasını aldığı andan itibaren görevi başlamış olur ve eskisinden devralır. Yani eskisi görevi devretmez, yenisi alır. Bu kadar siyaset fakiri misiniz, bu kadar basit şeylere tenezzül ederek siyaset yaptığınızı mı zannediyorsunuz.
    Cevapla
  • halit öner 9 yıl önce Şikayet Et
    YÜZSÜZLÜĞÜN,SEVİYESİZLİĞİN BU KADARI OLUR...... Yaaa KOÇum sizin kavganız pardon kongreniz yok mu?işinize baksanıza...Birilerinin maşası olmayı bırakın artık...Millet yüzünüze tükürüyor farkında değilmisiniz....TEHLİKEYİ FARKINDA DEĞİLMİSİNİZ:):):)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor