HDP Genel Merkezi'ne saldırıda tutuklama kararı

HDP Genel Merkezi'ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 2 zanlıdan biri tutuklanırken, diğeri serbest bırakıldı.

HDP Genel Merkezi'ne saldırıda tutuklama kararı
HDP Genel Merkezi'ne saldırıda tutuklama kararı
GİRİŞ 19.04.2015 16:29 GÜNCELLEME 19.04.2015 17:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Saldırının failleri oldukları iddiasıyla gözaltına alınan K.B.Ş. ve B.K, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince getirildikleri Ankara Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nda görevli cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Savcı, zanlılardan K.B.Ş'yi tutuklama, B.K'yi ise hakkında adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

K.B.Ş, nöbetçi sulh ceza hakimliğindeki sorgusunun ardından "halk arasında korku, panik yaratmak amacıyla silahla ateş etmek" suçundan tutuklandı. Zanlının, "zorla bir siyasi partinin faaliyetini engellemek" suçundan tutuklanması talebi ise reddedildi.

B.K'ya ise savcının talebi doğrultusunda adli kontrol uygulanması kararlaştırıldı. Adli kontrol kapsamında zanlının yurt dışına çıkışının yasaklandığı ve karakola imza vereceği öğrenildi.

Zanlı K.B.Ş'nin ise hakimlikteki sorgusunda "Ağrı'daki olay nedeniyle eylemi gerçekleştirdiğini" söylediği iddia edildi.

Gazeteci darp edildi

Zanlı K.B.Ş. polis eşliğinde cezaevine götürülmek üzere adliyeden çıkarılırken, dışarıda bekleyen bir grup, "Bozkurt Berkay" sloganları attı.

Bu sırada, zanlıyı görüntülemeye çalışan bir gazeteci, grupta bulunan bazı kişilerce darp edildi.

Benli, polis otomobiliyle uzaklaştırıldı.

YORUMLAR 10
  • benim param 9 yıl önce Şikayet Et
    polis bakım sandığı iflazmı etti sitesi neden kapalı
    Cevapla
  • velat 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahudileri. Hiristiyanları sevindirmeyelim biz din kardeşiyiz biz kavga edersek ülkemize zarar veririz hdp mhp seçim biroları tarıyorlar kimin adamları bunlar. Konuşmaktan hiç bir zararı. Yok ama fitneyi bikere sokmuşlar içimize
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    mahkeme iyi yapmışsın demiş.
    Cevapla
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    olayı yapanlara elbetteki ceza verilmelidir fakat şu varki törörden beslenen ve daha hala ülkeyi tehdit varki konuşmaları ile geren bir partinin barajı geçemezsen ülke karışır barış süreci askıya alınır tarzda ki açıklamaları ve vatantaşları devleti tehdit etmeleri bu partinin pkk nın bir kolu olduğunu gösteriyor eğer ki demokrasi denilen hiçbirşey o partide yok militanları gider mahalleliyi tehdit eder bu mahalleden başka partiye oy çıkarsa mahalleyi cehenneme çeviririz der ondan sonra demokrasi den bahsederler türkiye partisi olmaktan bahsederler düpedüz törör örgütünün bir kolu olan siyasi parti ve sadece tehdit ile oy toplamaya çalışan bir parti ...
    Cevapla
  • rojin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bu saldırılar hdp nin barajı aşamaması için katılıyorum size bu ülkenin hdp ye ihtiyacı var kesinlikle onun için oylar hdp ye bu arada saldırıyı kınıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
11 ilde PKK'ya operasyon: 92 terör ini imha edildi!
Eurovision yarışmasında İsrailli şarkıcı yuhalandı koşarak sahneden inmek zorunda kaldı