Akdoğan: Son proje Demirtaş!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Erdoğan düşmanlarının son projesinin HDP ve Demirtaş olduğunu söyledi.

Akdoğan: Son proje Demirtaş!
Akdoğan: Son proje Demirtaş!
GİRİŞ 20.04.2015 10:53 GÜNCELLEME 20.04.2015 10:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

HDP’nin Türkiye partisi değil, Kürtlerin CHP’si olma yolunda ilerlediğini belirten Akdoğan, Demirtaş’a, “Nişantaşı’na güzel laflar ediyorsun da peki Türkiye’ye ne söylüyorsun?” diye sordu.

HDP ve MHP'nin birbirlerini yükselttiği iddiaları için yorumunuz ne olur?

MHP negatif siyaset yapan bir parti, ortaya herhangi bir politika söylem koyan bir parti değil. Bir siyasetsizlik haliyle siyaset yapıyor. Aynı şekilde HDP de bölgede gerilimden medet uman bir parti. Son dönemde yaşanan farklılık şu; HDP giderek bir projeye dönüşüyor. Selahattin Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı sürecinde nasıl bir proje olarak ortaya sürüldüğünü gördük.

ŞER İTTİFAKININ PROJESİ

Kimin projesi ve kapsamı nedir projenin?

17 Aralık'tan bu yana AK Parti'ye karşı bir konsorsiyum ve şer ittifakı var. Bu ittifak birçok şeyi denedi. Partileri, liderleri bir araya getirdi, ortak çatı adaylar çıkardı. Baktılar ki bunlarla bir yere varılamıyor, CHP iktidar olamıyor, MHP oylarını arttıramıyor... Seçimin kaderini ne değiştirebilir diye düşünüp, tek yol olarak HDP'nin barajı geçmesi ihtimaline sarıldılar. HDP barajı aşarsa AK Parti'den bir miktar oy gidebilir, milletvekili sayısı azalabilir ve hükümet olması zorlaşabilir diye düşündüler. Tayyip Erdoğan düşmanları, AK Parti karşıtları işlerine yarayacak aktör olarak HDP'yi ve Demirtaş'ı gördüler.

Her seçim kendi içinde bir öneme sahiptir. Önümüzdeki seçim hangi açıdan önemli?

Önümüzdeki seçim üç sebeple çok önemlidir. Öncelikle, sivilleşme bir süreçtir, AK Parti 13 yılda Türkiye'yi normalleştirdi. Demokratik kazanım ve sivilleşmede önemli mesafeler aldık. Ama yeni Türkiye'yi inşa etmenin tam da eşiğindeyiz. Eğer burada bir tökezleme, kesinti olursa AK Parti güçlü bir şekilde iktidarını koruyamazsa o zaman bütün bu kazanımlar heba olur. Yeni Türkiye'yi inşa etme idealine sekte vurulmuş olur. Güven ve istikrar bir defa bozulursa Türkiye 2001'e de dönmez, daha eskilere gider. İkincisi vesayet odaklarıyla ciddi bir şekilde mücadele ediliyor. Bunların farklı türleri vardı ve bunlar geriletildi, zayıflatıldı. Ama son dönemde bu paralel yapı bağlamında vesayet sisteminin yeni yeni türleri ortaya çıktı. AK Parti'den hazzetmeyen bütün bu odaklar, derin devlet, paralel devlet önceki iki seçimde türlü türlü oyunlar denediler ve başarılı olamadılar. Bu odaklar önümüzdeki seçimi varlık-yokluk, ölüm-kalım savaşı olarak görüyorlar.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 3
  • agrili 9 yıl önce Şikayet Et
    Ikinci fiyasko ikinci chp hdp ayni mantalite ayni ise yaramazlar gurubu zavali perisan lar
    Cevapla
  • taşeron 9 yıl önce Şikayet Et
    başka işinmi yok. sanane daha milletekili olmadan her tarafa saldırıyorsun
    Cevapla
  • orta görüş 9 yıl önce Şikayet Et
    işine bak adam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir