7 Haziran sonrası CHP'nin iki büyük hatası

CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu duyuran Umut Oran, CHP'nin 7 Haziran seçimlerinin ardından yapmış olduğu iki hatayı açıkladı.

7 Haziran sonrası CHP'nin iki büyük hatası
7 Haziran sonrası CHP'nin iki büyük hatası
GİRİŞ 11.11.2015 09:29 GÜNCELLEME 11.11.2015 09:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Umut Oran, Haber Türk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

7 Haziran sonrasında oluşan muhalefet tablosuna ilişkin açıklamalarda bulunan Oran, CHP'nin bu süreç içerisinde yapmış olduğu iki hatayı canlı yayında açıkladı.

İşte Oran'ın iki hataya dair yorumu:

"7 haziran sonrası muhalefet oluşan ortamı değerlendirmedi. MHP büyük hatalar yaptı bedelini ödedi. HDP de aynı şekilde PKK konusunda yanlış adımlar attı.

Birinci hata: CHP, 7 haziran akşamı oyumuz düşmüş, iktidar olamamışızken Genel Merkez'de kutlama yapıyor. Buna partililer de şaşırdı. Başarının kriteri iktidar olmaktır. Sevinmemek gerekiyor.

İkinci hata: Meclis Başkanlığı seçimlerinde hata yaptık. O süreci ana muhalefet olarak yönetemedik. Ekmeleddin İhsanoğlu vakası vardır. En kritik hata o isimdir. Bütün parti karşı çıkmıştır. Ben o zaman Parti Meclis'inde Kılıçdaroğlu'na söyledim; 'Kararı siz aldınız, sonucu da cesaretle karşılamanız gerekir'. Ama arkasında durmadı, Meclis Başkanlığı'nda bu konu gündeme gelmedi.

Sonuç olarak başarısızlık görüyorum. Tüm muhalefet partileri başarısız. Son 5 yılda 6 seçim kaybettik, alışılmış çaresizlik oldu. Bu başarısızlık makas 25 puan açıldı."

YORUMLAR 6
  • amedli 8 yıl önce Şikayet Et
    bu değilmiydi tayyip 30 marta kalmadan gidecek diye çakal. biz bize yapılan hiçbir şeyi unutmayız.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    iki mi?? :) :) :) u..an sizin hayatınız hata.
    Cevapla
  • 0634441635 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın oran siz nerede yanlış yaptınız biliyormuşsunuz devlettin askerin polisi doktoru öldürürken devletinize sahip çıkmadınız sadece gidip hdp ye başsağlığına gittiniz hani siz ATATÜRKÇÜ DÜNÜZ ATATÜRK ÜN tüm ilkelerine ihanet var bu kafala giderseniz daha çok yanlış yaparsınız millet uyandı her şeyi doğrusun yanlışı iyi biliyor artık milleti kandıramazsınız sayın oran
    Cevapla
  • İsmail 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp ne zaman hata yapmadı ki.Her yaptığı hata.
    Cevapla
  • Aslantepeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp'nin hatasi senin gibi beceriksizlerdir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!