Kamalak'tan 'anayasa ideolojisiz olmalı' önerisi

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yeni yapılacak anayasanın toplumun birliği, huzuru ve dirliğini amaçlaması, ideolojisi olmaması gerektiğini söyledi.

Kamalak'tan 'anayasa ideolojisiz olmalı' önerisi
Kamalak'tan 'anayasa ideolojisiz olmalı' önerisi
GİRİŞ 22.10.2011 13:52 GÜNCELLEME 22.10.2011 13:52

SP Genel Başkanı Kamalak: Yeni anayasanın ideolojisi olmamalı

Kamalak, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Son günlerde terör olaylarının artmasını mücadelenin yanlışlığına bağlayan Kamalak, “Açık, net ve kesin konuşuyorum, yakın zamana kadar terörle yapılan mücadele yanlıştı.

Terörle müzakere yapılmaz, mücadele edilir. Eli silahlı insanla, adam öldürmek için silahını kuşanmış kimselerle, yamyam sürüsüyle neyi müzakere edeceksin?

Masada neyi konuşup neyi tartışacaksın? O münasebetle kısa sürede terörle mücadele edebilmek için müzakere değil, mücadele etmek gerekir; terörün anladığı dilden.” dedi. Uzun vadede mücadele için de terörü doğuran ve besleyen sebepleri bilmek gerektiğini vurgulayan SP Genel Başkanı Kamalak, “Terörü doğuran en önemli sebebin millî eğitim olduğunu düşünüyorum.

Türkiye’nin yanlış eğitim politikası olduğunu düşünüyorum. Çanakkale’de binlerce şehit verdik. Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i küffara karşı beraberdi; ne oldu da böyle oldu? Terör örgütünün elebaşlarının devlet okullarından yetiştiğini bilin.

Dışarıdan sızma da olur ancak terörün kaynağı içeridedir.” şeklinde konuştu. Güneydoğu Anadolu'yla ilgili özel istihdam politikaları geliştirilmesi önerisinde de bulunan Mustafa Kamalak, “İslam kardeşliğini tesis etmeliyiz. Bu istihdam politikasında devlet öncülük yapmalıdır. Burada yatırım yapan şirketlerden kurumlar vergisi alınmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen SP Genel Başkanı, mevcut Anayasa'nın 17 defa değişikliğe uğrayarak yamalı bohçaya döndüğünü söyledi: “Anayasa'nın iç yapısı bozulmuştur; 100’den fazla maddesi değişmiş ancak ceberrut ruhu değişmemiştir. 17 defa ameliyat yapılan insanın ruhu değişmez, bizim Anayasamız da böyle. Bu Anayasa'dan kurtulunmalıdır.”

Yeni anayasanın demokratik, adil ve özgürlükçü sütunlar üzerinde yapılması, ideolojisi olmaması gerektiğini vurgulayan Genel Başkan Kamalak, “Farz edelim ki bir uçağın pilotusunuz. Pilot, ideolojik hareket edebilir mi?

Onun görevi, bütün yolcuları güvenli bir şekilde ve sağ salim menzile ulaştırmaktır. Anayasanın da amacı olmalı, ideolojisi değil; o da toplumun birliği, bütünlüğü, huzuru, dirlik düzenidir.” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!