CHP'li milletvekili Salih Fırat istifa etti

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat partisinden istifa etti. Fırat'ın CHP'li Birgül Ayman Güler'in TBMM'deki sözleri üzerine istifa ettiği öğrenildi.

CHP'li milletvekili Salih Fırat istifa etti
CHP'li milletvekili Salih Fırat istifa etti
GİRİŞ 24.01.2013 12:54 GÜNCELLEME 24.01.2013 15:09
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Salih Fırat, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in Türkiye'de Kürt sorunu yoktur,Türkiye'de siz sorunu Türk sorunu yaptınız. Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz, sözleri üzerine istifa ettiğini açıkladı.

Fırat'ın danışmanı Ayfer Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Salih Fırat gördüğü lüzum üzerine partiden istifa ettiğini söyledi. Daha sonra bir açıklama yapacak" dedi.

CHP'NİN RİCASI DİLEKÇEYİ BEKLEMEYE ALDI

İlerleyen saatlerde Fırat'ın istifasını geri alması için Genel Başkan Yardımcıları ve Grup Başkanvekilleri devreye girdi. Meclis Başkanlığı, CHP'nin ricası üzerine Fırat'ın istifasını bir süre işleme koymama kararı aldı.

GÜLER SÖZLERİNİ SAVUNDU

Fırat'ın istifası ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bir açıklama yapan Birgül Ayman Güler, parti programında olanı söyledim, sözleriyle kendini savundu.

Fırat'ın istifasıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 134'e düştü, bağımsızların sayısı ise 7'ye yükseldi.

TBMM'de sandalye dağılımı şöyle:

AK Parti: 326

CHP: 134

MHP: 52

BDP: 29

Bağımsızlar: 7

YORUMLAR 33
  • ibrahim 11 yıl önce Şikayet Et
    bdp li kürt millet vekillerinin. kürsüdek ilk sözleri siz ,sizler ve kürt sorunu kürt halkı hakları.chp bayan millet vekilini tebrik ediyorum bilsinlerki bu millet bu bilince vardı artık sabırda bitti.bazı aklı kıtlar ırkcılık yaptı diyorlar bu ülke türk ulusunundur bu ulus içinde sadece kürtleri değil bircok mileti barındırması anlamına gelir.
    Cevapla
  • kasım yurtlu 11 yıl önce Şikayet Et
    salih fırat çarkçı başı olarak tanımlanan gn başk k.k. yı mahçup etmedi sözünden geri döndü.. artık yapılan övgüleri de hakketmediği için salih fıratın chp li birgül aymandan farkı kalmadı.
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    türk düsmanligi. artik barizce ortaya cikmaya basladi. buna sebep olan tüm siyasetcileri ve medyayi kiniyorum !!
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    sanki cok iyi bir is yapmis. al birini vur ötekisine !!
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    çarpıtmayın. kürtçüler ve islamcılar(dinciler-yeşil sosyalistler) türk milletinin gözünün içine baka bak utanmadan,sıkılmadan yetmiş milyona eşit davranılmadığını ve kürde,bulgara,laza laf atıldığını hakaret edildiğini söylüyorlar. geçmişte kürtler için bir miktar adaletsizlik yapılmış olabilir ama bugün için artık öyle bir şey söz konusu değil. hatta kürtlere pozitif ayrım yapılarak çoğu zaman türklerin hakkı yeniyor. içanadolu ve karadenize , doğu'ya yapılan yatırımın yarısı bile yapılmıyor. ey kürtçüler, ey türk ve müslüman kılığına girip çaktırmadan kürtçülük yaptıklarını sanan uyanıklar(!) şu kürtçülükten, kürt ırkçılığından, kürdistancılıktan, bölücülükten, hainlikten,taşeronluktan vazgeçerseniz bu ülkede kan akmaz,barış gelir. barış ve huzur içi boş yalan sloganlarla değil, silahı ve ırkçılığı terk etmekle gelir. vazgeçin artık şu parkürdist söylem ve eylemlerden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!