Taşgetiren: Paralel ve PKK yasaya karşı birleşti

Gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren, terör örgütü ve paralel yapının yeni güvenlik yasasına karşı ortak hareket ettiklerini söyledi.

Taşgetiren: Paralel ve PKK yasaya karşı birleşti
Taşgetiren: Paralel ve PKK yasaya karşı birleşti
GİRİŞ 11.12.2014 15:41 GÜNCELLEME 11.12.2014 16:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

A Haber'de yayınlanan Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programının konuğu Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'di. Programda, PKK - paralel yapı iş birliği, çözüm süreci, TBMM Genel Kurulu'nda başlayan bütçe görüşmeleri ile Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn'ın İsrail tarafından öldürülmesi masaya yatırıldı. 

"PKK VE PARALEL GÜVENLİK PAKETİNE FARKLI NEDENLERLE KAŞI ÇIKIYOR"

Medya Dünyası'nda hükümetin çıkardığı yeni güvenlik paketine gelen tepkileri değerlendiren Ahmet Taşgetiren, pakete örgütün ve paralel yapının farklı nedenlerle karşı çıktığını söyledi. Güvenlik paketine örgütün kamu düzenini sağlamaya yönelik boyutu nedeniyle tepki gösterdiğini belirten Taşgetiren, "Molotof ve maske suç sayılıyor. Örgütün karşı çıktığı nokta bu. PKK hükümetin kamu düzenini sağlamada ısrarcı olmasından rahatsız" dedi. 

"PKK VE PARALEL, GÜVENLİK PAKETİNE KARŞI İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR"

Pakette yer alan Yargıtay'da yeni bölümlerin açılmasına dönük düzenlemelerin de Yargıtay'da paralel yapının etkinliğini gidermeye dönük bir boyut taşıdığına dikkat çeken Taşgetiren, "Ona da paralel yapı tepki gösteriyor. Farklı alanlardaki tepki hükümetin güvenlik paketini çıkartmasını önlemek noktasında birleşiyor. Böyle bir birliktelik söz konusu. Hükümetin zayıflatılması noktasında da iki tarafın aynı görüşü var. İnsan hakları ihlal ediliyor gibi bir kampanyayı hem örgüt hem camia yürütüyor. Böyle bir iş birliği söz konusu" değerlendirmesinde bulundu. 

" VAHŞETE SESSİZ KALAN BM NEREDE?"

Programda Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn'ın İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili soruları da yanıtlayan  Taşgetiren, BM ve dünya ülkelerini eleştirdi. Taşgetiren, "Böyle bir cinayet karşısında suskun kalan BM ve dünya nerede?" diye sordu.

YORUMLAR 13
  • yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    orantısız güç güç değildir. bunu hiç bir zaman unutmamak gerekir. o yetkiyi verdiğinizde bir insan. olaylardan çok çabuk etkilenip daha büyük önü alınamaz olaylara çanak tutabilir. ülkeyi zora sokmak isteyen birisi bir olayda bir kaça kişiyi silahla yaralasa veya öldürse sonuç nereye gider düşünmek lazım.
    Cevapla
  • Halktan biri 9 yıl önce Şikayet Et
    Mit'in tırlarını durduranlar,Hakan Fidan'ı almaya çalışanlar,dışişlerini dinleyenler,bize mi çalıştılar? Vatan hainliği cezasız mı kalsın.Daha bu başlangıç
    Cevapla
  • süleyman 9 yıl önce Şikayet Et
    güldürme taşgetiren !!!
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralel örgütün bu duruma düşmesini anlıyorum da Cemaat üyelerinin PKK ile CHP ile aynı paralele gelinmesini kabullenmelerini garipsiyorum.
    Cevapla
  • Davut D. 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir yildir paralel diyorsunuz da hukuki atılmış hiçbir adim yok. Belge yok delil yok sadece algı var. Gerçek paralel kimse elbet ortaya çıkacak
    Cevapla
  • ACELE 9 yıl önce Şikayet Et
    acele etme daha yarım saat var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?