15 yazardan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 15 yazar ortak suç duyurusunda bulunmaya ve tazminat davası açmaya karar verdi.

15 yazardan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
15 yazardan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
GİRİŞ 11.03.2015 17:37 GÜNCELLEME 11.03.2015 17:37
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup toplantısında Kabataş'ta saldırıya uğrayan ZD'ye destek olan 15 köşe yazarı hakkında sarfettiği hakaretler yazarları kızdırdı. 15 köşe yazarı bir bildiri yayınlayarak Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kamuoyuna duyurdu.

İşte yazarların altına imza attığı o kamuoyu duyurusu:
 

Kamuoyuna Duyuru

Kabataş olaylarını yeniden köpürtüp, kadın yazarlarımızı siyasi linç etmeye kalkan anlayışı protesto etmek amacıyla, 13 yazar olarak ortak başlıkla, farklı yazılar kaleme aldık.
Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin grup toplantısında (10 Mart 2015), yazılarımıza atıfla, bizler hakkında ağır suçlamalar ve hakaret dolu cümleler sarf ettiğini endişe ve kaygıyla izledik. Her türlü nezaket ve seviyeden yoksun bu hakaretler cümlelerini, bir ülkenin ana muhalefet liderine yakıştıramadığımız gibi, ülkemiz adına, siyasetin geleceği adına son derece kaygı verici bulduk.
Bu muhalefet anlayışı, farklı fikirlere, düşüncelere ve eleştirilere tahammül edemeyen, basın özgürlüğünü hiçe sayan, düşünce hürriyetini yok eden bir zihin ürünüdür.

Bizler gazeteci, yazar, fikir insanları olarak bu seviyesiz hakaretlere aynı düzeyde karşılık vermeyi kendimiz adına utanç sayarız. Bu nedenle hepimiz, bu hakaretlerin sahibi Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmaya ve tazminat davası açmayı karar verdiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Mahmut Övür Sabah Gazetesi
Ahmet Kekeç Star Gazetesi
Ardan Zentürk Star Gazetesi
Halime Kökçe Star Gazetesi
Murat Çiçek Star Gazetesi
Saadet Oruç Star Gazetesi
Ersoy Dede Yeni Akit Gazetesi
Kenan Alpay Yeni Akit Gazetesi
Fuat Uğur Türkiye Gazetesi
Abdülhamit Güler A Haber
Esra Elönü Haber 7
Abdülkadir Selvi Yeni Şafak Gazetesi
Kemal Öztürk Yeni Şafak Gazetesi
Merve Şebnem Oruç Yeni Şafak Gazetesi
Yasin Aktay Yeni Şafak Gazetesi

YORUMLAR 18
  • vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun benim dürüst yazarlarım allahım yardımcınız olsun gandiye bende dava acacağım tazminatla biskevit alacam halka dağıtacağım
    Cevapla
  • YENİ TÜRKİYE 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun emdiğiniz süt.
    Cevapla
  • ahmet kasap 9 yıl önce Şikayet Et
    kabataştaki saldırı anı görüntülerini bir türlü göremedik, belki gerçekten olmuştur bilemeyiz.illa bir mağdur meydana getirmenin bir anlamaı yok, bitmedi şu kayıkçı kavgası...
    Cevapla
  • said 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Beyler ve Hanimlar gazetecimi? yoksa eski SSCB de olan yeni Türkiyenin Pravdacilarimi...? Gazeteci olan Baransu dur oda iceride...
    Cevapla
  • furkan 9 yıl önce Şikayet Et
    hani ak partililer savunma yaparken diyorlar ya CB taraf değil bakın isim vermiyor... sadece 400 milletvekili verin diyor.... kılıçdaroğlu isim verdi mi? vermedi ak mantığa göre suçlu değil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor