Paralel sızdırdı, CHP çuvalladı!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in 'Türkiye 2 gün içinde Suriye'ye girecek' iddiasının perde arkası belli oldu.

Paralel sızdırdı, CHP çuvalladı!
Paralel sızdırdı, CHP çuvalladı!
GİRİŞ 11.05.2015 13:11 GÜNCELLEME 11.05.2015 17:56
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Taraf gazetesinin CHP'nin 2 numaralı ismi Gürsel Tekin'e dayandırdığı haberin nasıl gündeme geldiği ortaya çıktı.

Gürsel Tekin, 4 günce Taraf'a konuşmuş ve şu iddiada bulunmuştu;

"Bu bilgi çok sağlam bir kaynaktan. Aynı kaynak daha önce de Süleyman Şah Türbesi'nde askerlerimizin IŞİD'in insafına terk edildiğini söylemişti. Bana verilen bilgiye göre, Türkiye bu akşam ya da yarın askeri operasyon yaparak Suriye'ye girecek. Başbakan'a sesleniyorum, Çıkın, böyle bir çılgınlık yok, o iddia yanlış deyin. Beni yalanlayın."

İddianın ardından paralel kuşlar çıktı

Ancak bu skandal iddia gerçeğe dönüşmedi.

Gürsel Tekin'in ise 'Bilgi çok sağlam kaynaktan' dediği kaynağı ise paralel yapının hala devlet içindeki uzantılarından biri olduğu ortaya çıktı.

Bugünkü yazısının bir bölümün bu konuya ayıranStar gazetesi yazarı Nuh Albayrak'a göre paralel kuşlar hem CHP'yi hem de Demirtaş'ı fena yanılttı.

İşte Albayrak'ın yazısındaki o bölüm;

Yıkıma destekte sınır yok...

Paralel yapının “Ortak Düşman Cephesi”ne hizmeti bunlarla da sınırlı değil. Devletin değişik kademelerindeki paralel kalıntılar, muhalefetin işine yarayacak her türlü bilgi ve belge servisini yoğun biçimde sürdürmekte, onlar da bu bilgileri yeri gelince kullanmaktadır.

Ancak bu yapı aktif noktalardan büyük ölçüde temizlendiğinden bilgilerin sağlık durumu bozulmuş, varlığını sürdürdüğünü göstermeye çalışan Fuatavni hesabı gibi, aynı kaynaktan beslenen muhalefet partileri de sık sık çuvallamaya başlamıştır.

Mesela HDP Eşbaşkanı Demirtaş’ın yaşadığı “Kürtçe Kuran” rezaleti bu tür bir ofsayt durumudur.

Paralel köprüsü Umut Oran deşifre olduğu için beklemediği bir anda bünye dışına atıldıktan sonra paralel yapı ile ilişkileri yürütme görevini üstlenen sansürcübaşı Gürsel Tekin de benzer bir vahamet yaşadı.

Sayın Tekin’in omzuna konan paralel bir kuş, kulağına bir şeyler fısıldamış. Olayı tam anlayamayan acemi ‘çevirmen’, “Suriye... 2 gün sonra...” gibi parçaları birleştirince ortaya “Türkiye 2 gün sonra Suriye’ye girecek” şeklinde bir cümle çıkmış.

Bu montajı, mal bulmuş mağribî edası ve “Umarım yalancı çıkarım” ihtiyatıyla kamuoyuna sunan Gürsel Tekin, yalancı çıkmanın tedbirini almıştı ama Başbakan Davutoğlu’nun Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret etmesiyle yaşayacağı rezaleti hiç hesaplamamıştı.

Kuşlara dikkat sayın Tekin!..

AHMET DAVUTOĞLU Tİ'YE ALDI; DOĞRU SÖYLÜYOR SURİYE'YE GİRDİK

Dün Şanlurfa'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gürsel Tekin'e gönderme yaparak Süleyman Şah Türbesi ziyaretini anlatarak şunları söyledi;

"Bir CHP'li dedi ki '48 saat içinde Türkiye, Suriye'ye girecek.' Doğru, girdik ama Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyarete gittik, ziyarete. Şaşkın bunlar. Başbakan olarak Süleyman Şah'ı ziyaretimiz tarihe geçti ama CHP'nin yalanları, vaatleri de tarihe gömüldü"

YORUMLAR 49
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu bunların şakşakçıları yakında rezil ederler bunlarda onları meydana çıkarırlar ve arkalarından sizde kimsiniz tanımıyoruz zaten irticacısınız diyerek pesilvanyaya mesaj iletirler azkaldı 7hazirana
    Cevapla
  • tarihci 8 yıl önce Şikayet Et
    Yine yürüyen merdivene ters bindiler :):) yapmayın ya siz bu ülkenin partisisiniz velevki böyle bir hareket oldu yazık değil mi bu ülkenin evlatlarina oy almak için böyle bir şey söylenir mi
    Cevapla
  • Abdullah kul 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların çuvallamasına alıştık artık. Şaşırtmıyor. Eskiden keyif veriyordu gülüyorduk. Ama heyecanı kalmadı. ::))
    Cevapla
  • Tabandaki Gariban 8 yıl önce Şikayet Et
    Parelelin kendisi sağlam değil ki kaynağı sağlam olsun,nasıl inanıyorsun be Gürsel hala oyuna geliyorsunuz ya şaşıyorum size.Umut ORAN ile hiç konuşmadın mı.?
    Cevapla
  • haluk 8 yıl önce Şikayet Et
    Diğerlerinin ne oldukları berraktır her geçen gün daha da berraklaşır da şu cemaatin ne olduğu ya da ne yapmaya çalıştığına bir türlü anlam verilemez. Gün gelir CHP li, BDP li, MHP li, BBP li, GEZİ li olunur, daldan dal a konulur. Bütün bunlar Allah rızası için olur!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler