Arazi kavgası kanlı bitti: 8 ölü

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinin Başköy ve Karatepe köylüleri arasında arazi nedeniyle çıkan silahlı kavgada, 8 kişinin ölürken 4 kişi de yaralandı.

GİRİŞ 27.07.2013 20:01 GÜNCELLEME 28.07.2013 00:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Başköy ile Karatepe köyleri arasında bulunan Ağdiz Ovası'nda iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahla kavgada ölen 8 kişinin aynı aileden olduğu ortaya çıktı.

3 gündür Ağdiz Ovası'ndaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında tartışma yaşanan Üstün ve Er ailelerinin fertleri saat 18.30 sıralarında ovada yeniden buluştu. İddiaya göre aileler arasındaki tartışma kısa sürede kalaşnikof tüfeklerinde kullanıldığı çatışmaya dönüştü.

Çatışmada, İskan Üstün, oğlu Ömer Üstün, Mustafa Üstün, oğlu Mehmet Üstün, Muzaffer Üstün, oğlu Berat Üstün ile kardeş olan Farut ve Fuat Üstün, olay yerinde öldü. Çatışmada Er ailesinden de 4 kişi yaralandı. Yaralılar Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk yapılan müdahalenin ardından 2 yaralı Diyarbakır'a sevk edildi.

Bu arada olayda ölen 8 kişinin cesetlerinin Bismil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi. Yaşanan çatışma nedeniyle her iki köyde de jandarma ekipleri sıkı güvenlik önlemleri aldı. Köylere giriş ve çıkışlar durdurulurken, olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

ÖLENLERİN 6'SI BABA OĞUL

Bismil ilçesinde köylüler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada ölenlerin 6'sının baba oğul, diğer ikisinin de kardeş oldukları belirlendi.

Başköy ve Karatepe köyleri sakinleri arasında meydana gelen silahlı kavgada hayatını kaybedenlerin İskan Üstün oğlu Ömer Üstün, Mustafa Üstün oğlu Mehmet Üstün, Muzaffer Üstün oğlu Berat Üstün ile kardeş oldukları belirtilen Faruk Üstün ile Fuat Üstün olduğu öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • erdal islam 10 yıl önce Şikayet Et
    devletin yada hukuğun suçu var bence.. adamlar aile adı altında toplanıyor bu tür kararlar alıyorlar gençleri de tahrik ediyorlar ellerine silah bıçak veriyorlar bu tür şeyler için cesaretlendiriyorlar bu tür şeyler örgütlü suçtur değilmi hatta yüceltmiyelim şöyle diyelim bu tür şeyler çete suçudur bunlar çetedir istihbaratı alacaksın bu tür amaçlarla toplandıklarını bileceksin baskını yapıp atacaksın içeriye cezalarıda ağır olacak ve bunu yapmaktanda bıkmayacaksın bakın böyle şeyler oluyormu hukuk yok hukuk geçmişte daha çoktu bu tür şeyler ama saygı duyulan iyi insanlar vardı bu kadar büyük olaylar ve bu sıklıkta olmuyordu şimdi onlarda kalmadı ve millet bu şekilde birbirini ve toplumuda patlamalara götürür şu kaç ayda burda da 6 7 kişi hayatını kaybetti yahu nereye gidiyor bu durum?kimse karışmam diyemez toplum söz konusu eninde sonunda yerinde oturanında başına gelebilir.
    Cevapla
  • cemil çift 10 yıl önce Şikayet Et
    BUNLAR MÜSLÜMAN OLAMAZ.. Değil bir insan bir hayvanın dahi bilerek canına kastetmek ne insanlığa nede dinimize yakışır hele helede bu ramazan ayı içinde bunlar insan olamazlar siz ne dersiniz bilmem.
    Cevapla
  • onbasi77 10 yıl önce Şikayet Et
    ee pkk gidince . herkes simdi 20-25 sene evvel biraktiklari topraklara dönmeye baslayinca toprak yüzünden simdi bu tür olayalar yasanabilir
    Cevapla
  • ismet 10 yıl önce Şikayet Et
    AMAN YARAB'B,İ DÜN MUŞTU, BUGÜN DİYARBAKIR, BU NE VAHŞET.. devletimizinde suçu vardır. bazı zayıf mazlum vatandaşın hakkını koruyamıyo, sonra ortaya bu dehşet tablosu ortaya çıkıyo. altta bi arkadaşımız değinmiş güçlü vede çapulcu aşiret, vatandaşın arazilerini gaspetmeye çalışmış, bereket yargı sahip çıkıp haklarını teslim etmiş.
    Cevapla
  • MURAT GEZER 10 yıl önce Şikayet Et
    DİYARBAKIR BU... ONLARDAN HERŞEY BEKLENİR. bu diyarbakır niye böyle acaba ne ararsan onlarda var.. esrar eroin yetiştirmek silah kaçakçılıgı yapmak teröre destek vermek daha neler neler ne zaman bu diyarbakır insanı akıllanacak yarabbim sen onlara akıl ve vijdan ver .vijdan verki bu pis işlerden uzak dursunlarda türk halkına zararları dokunmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız