Polisleri bile şaşkına çeviren sahtecilik

Bursa'da korsan servis çeken bir otobüs sürücüsünün sahte plaka kullanarak çalıştığı, aynı tip ve renkteki aynı plaka takılmış otobüsle yan yana gelmesiyle ortaya çıktı. Polisleri bile şaşkına çeviren sahtecilik olayı yargıya taşındı.

Polisleri bile şaşkına çeviren sahtecilik
Polisleri bile şaşkına çeviren sahtecilik
GİRİŞ 02.08.2013 12:01 GÜNCELLEME 02.08.2013 12:01

Bursa Servis Araçları Oda Başkanlığı, Bölge Trafik Müdürlüğü ile birlikte Gemlik bölgesindeki servis araçlarını takibe aldı. Yapılan incelemelerin ardından bazı toplu ulaşım araçlarına eksik belgelerinden dolayı cezai işlem uygulandı. Gerçek plakası 10 CAD 68 olan beyaz renkteki bir otobüsün, Bursa merkezde çalışan 16 S 1015 plakalı aynı tipteki aracın sahte plakasını takarak çalıştığı belirlendi. Bunun üzerine Bölge Trafik ekipleri Gemlik yolunda otobüsü yakalayarak sahtecilik olayını ortaya çıkarttı. Araç sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.

"PLAKALAR KİRALANAMAZ"

Bursa Servis Araçları Oda Başkanı Sadi Aydın, Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür ederken, hiç bir şeyden habersiz yolculuk yapan resmi kurum personelinin güvenliğinin de temin edildiğini ifade etti. İş ve eğitim dünyasına çağrıda bulunan Aydın, şunları söyledi: "Kurumlarımız taşıma işini verecekleri firmaların sunmuş olduğu ihale dosyalarında mutlaka servis araçlarının Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden alınmış çalışma ruhsatlarının olup olmadığı kontrol etsinler. Zaman zaman dosyalardaki belgelerle hizmet aldıkları araçların bilgilerinin uyuşup uyuşmadığı kontrol etsinler. Aldığımız diğer bir bilgi ise ticari plakaların kiralanması yönündedir. Ticari plakalar kiralanamaz ,kiraya verilemez.Ticari araçlar sadece araç ruhsat sahibi tarafından çalıştırılabilir, aksi taktirde belediye çalışma ruhsatları iptal olur. Yasa ve yönetmelikler açık ve nettir"

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü